Fred Wieland coach vrouwen DFS

13 maart 2019 | Van onze AS-redactie

Het bestuur van handbalvereniging DFS Arnhem heeft voor haar eerste vrouwenselectie Fred Wieland aangesteld als hoofdtrainer voor het nieuwe seizoen. Wieland, nu bezig aan zijn tweede seizoen bij de handbalsters van HV Angeren, wordt de opvolger van Egon Floors. Floors vertrekt al na een seizoen bij de Arnhemse hoofdklasser, omdat hij het drie keer per week heen en weer reizen van zijn woonplaats Haaksbergen naar Arnhem niet langer kan combineren met zijn drukke werkzaamheden niet langer kan combineren met

Wieland is geen onbekende voor DFS Arnhem. In een ver verleden kwam hij zelf uit voor AAC 1899, na de fusie met AHV Swift omgedoopt tot DFS Arnhem. Wieland was eerder ook trainer-coach van het tweede vrouwenteam van AAC 1899. Daarnaast had hij de mannenploegen van HV Huissen, Udi 1986 en AAC 1899 onder zijn hoede. Met al die teams behaalde Wieland een kampioenschap.

De beleidsbepalers van DFS Arnhem zijn blij met de komst van Wieland. “Fred brengt een stuk ervaring mee en dat kan helpen bij het verder bouwen aan het nog jonge team bij de vrouwen,” verklaarde Frank Abbenhuis, lid van de commissie die verantwoordelijk was voor de zoektocht naar een nieuwe trainer. “Voor Fred zelf voelt het ook een beetje als een terugkeer op het oude nest.”