Frans Koenen langer bij RKHVV, Johan Scholten kondigt afscheid aan bij OVC ’85

17 november 2023 | Van onze AS-redactie

Het is pas half november, maar de trainerscarrousel komt al op gang. Bij de Huissense eersteklasser RKHVV knoopt Frans Koenen er na dit seizoen nog een jaartje aan vast. De zaterdagse derdeklasser OVC ’85 moet op zoek naar een nieuwe trainer. Johan Scholten, pas afgelopen zomer in dienst getreden bij de Oosterbeekse voetbalclub, heeft aangegeven na dit seizoen te vertrekken. Chiara Kaya, trainster van het eerste vrouwenteam van Eldenia, heeft haar afscheid aangekondigd bij de Eldense topklasser.

Dat Koenen (foto boven) zijn contract bij RKHVV zou verlengen, lag in de de lijn der verwachtingen. In een interview op ArnhemSports.nl liet de 65-jarige trainer vorige maand al doorschemeren open te staan voor een verlenging. ‘Hoe is de samenwerking met de selectie en wat vindt de club?’ waren de belangrijkste thema ’s ’s voor Koenen.

Koenen had RKHVV al van 2010 tot 2018 onder zijn hoede. In november 2022 nam Koenen de taken over van trainer Maik Angenent, die in 2021 met RKHVV nog de eerste periodetitel pakte, maar een jaar later na een matige start van het seizoen zijn ontslag kreeg. Onder Koenen plaatste zich de Huissense ploeg zich uiteindelijk zelfs voor de nacompetitie om promotie naar de vierde divisie. RKHVV drong door tot de finale, maar verloor daarin met 3-1 van het Alkmaarse AFC ’34.
RKHVV bleef daardoor eersteklasser en in de huidige eerste klasse G gaat de Huissense ploeg ongeslagen aan kop met 17 punten uit 7 duels. DTS ’35 is de nummer twee met 15 punten, maar speelde een wedstrijd minder. RKHVV is komend weekeinde vrij in deze klasse met 13 ploegen.

Trainer Johan Scholten verraste het bestuur van OVC ’85 met de mededeling aan het einde van het seizoen te vertrekken. ‘Het gaat vooral om allerlei organisatorische factoren’, liet Scholten op de website van de Gelderlander optekenen. ‘Met de huidige prestaties heeft het niet zozeer te maken’.
OVC ’85 staat samen met ESA onderaan in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal. Beide ploegen zijn na 6 wedstrijden nog puntloos. Daar komt in ieder geval voor één van beide ploegen zaterdagmiddag verandering in. OVC ’85 en ESA ontmoetenm elkaar dan namelijk op het Oosterbeekse sportpark De Bilderberg. De aanvang is 14.30 uur.

Chiara Kaya vertrekt bij vrouwen Eldenia

Chiara Kaya heeft besloten dat er na dit seizoen een einde komt aan een ‘prettige samenwerking’ met de eerste vrouwenselectie van Eldenia. De trainster uit Vught is bezig aan haar tweede seizoen bij de topklasser en gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging.
“Het is een fijne groep om mee samen te werken en daarnaast heb ik een hele goede staf om mij heen”, vertelt Kaya. “Vertrek met pijn in mijn hart is misschien zwaar gezegd, maar ik zal het team en zeker de staf gaan missen. Maar er komt een moment dat het tijd is weer door te gaan en mezelf elders te ontwikkelen.”

Klik hier voor het voetbalprogramma van 18 en 19 november.