Frans Bugter 14e op NK marathon

25 januari 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Schaatser Frans Bugter (foto) is donderdag op het NK marathon op natuurijs in Elburg als veertiende geëindigd bij de Masters (40 jaar en ouder). De 53-jarige Eldenaar mocht zich daarmee de beste Gelderlander noemen.

“Ik heb een lekkere wedstrijd gereden”, vertelde Bugter, rijder van het Heins Schaatsshopteam uit Elden. “Een veertiende plaats is niet schokkend, maar er verschenen bijna honderd rijders aan de start en dan ben ik met die plek meer dan tevreden.”
De bijna honderd schaatsers hadden zich via verschillende competities in het land geplaatst voor het vijfde achtereenvolgende NK op natuurijs. In Elburg, waar de schaatsers in elf rondes 58 kilometer aflegden, bleef het peloton ondanks enkele ontsnappingspogingen nog lang bij elkaar. Enkele ronden voor het einde ontsnapte er een groep van zeven snelle mannen. “Zij bleven weg”, vertelde Bugter. “Het peloton dunde door het hoge tempo daarna ook uit. Achter die groep van zeven zaten we met een man of 25 en ik werd uiteindelijk veertiende.”
Bugter reed alle NK’s in de laatste vijf jaar mee en deze veertiende plek was zijn beste prestatie. Bovendien was hij in Elburg de beste Gelderlander. Ploeggenoot Cor Schoen, die woont in Schagerburg maar werkt in Wageningen, raakte betrokken bij een valpartij en moest in de zevende ronde opgeven.
Rudi Groenendal uit Peize prolongeerde zijn nationale titel bij de Masters.

Klik hier voor de uitslag

—————————————————————

                                             (Advertentie)

Voetbalvereniging DVOV uit Velp zoekt voor het seizoen 2013 – 2014 voor het eerste elftal een resultaatgerichte hoofdtrainer. DVOV komt nu uit in de derde klasse van het zaterdagvoetbal en is een ambitieuze vereniging met 500 leden.

Naast ervaring als hoofdtrainer heeft u affiniteit met jeugdvoetbal en bent u in het bezit van het diploma TC 2. De trainer-coach verzorgt tweemaal per week, op de dinsdag- en donderdagavond, de training van onze selectie en heeft daarbij oog voor het inpassen en de doorstroming van onze jeugd. Op de zaterdag bent u verantwoordelijk voor de coaching van ons 1e elftal.

U bent in staat een hechte teamsfeer te creëren en spelers beter te maken. U staat zowel tussen als boven de groep en communiceert goed met de trainer van het 2e elftlal en de jeugdteams. Daarnaast heeft u oog voor de clubcultuur.

Heeft u interesse ?

Uw sollicitatie kunt u voor 6 februari per e-mail sturen naar: secretaris@dvov.nl.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Oscar Hutjes, telefoon: 06-19505375

—————————————————————