Frans Budel gaat nog een jaar door

14 mei 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Doelman Frans Budel van VVO kon zondag terugzien op een uitstekende wedstrijd tegen Reünie (2-2). Maar ook bij de 42-jarige routinier overheerste de teleurstelling. Voor de zevende keer in acht jaar struikelde VVO in de nacompetitie om promotie naar de derde klasse.

De 1-0 nederlaag bij Reünie, waarbij ook nog een doelpunt van VVO ten onrechte werd afgekeurd, bleek een hele dure. “Voor mij was het een van de laatste kansen om te promoveren”, vertelde een teleurgestelde Budel. “En weer was het net niet.”
VVO gokte dit seizoen op rechtstreekse promotie. Door de versterkte promotieregeling promoveerden de nummers één en twee in de eindrangschikking.
“OBW is terecht kampioen, HC ’03 een goede tweede”, zei Buidel, die met VVO op een derde plek eindigde. “Waar het mis ging? We hebben in het begin van het seizoen teveel punten laten liggen. Daarna hebben we een hele goede serie neergezet en aan het einde was er weer een kleine hapering. We kwamen dus net wat te kort.”
Zondag hield Budel met een serie knappe reddingen Reünie lange tijd van scoren af. “Ik heb de ploeg lang op de been gehouden”, sprak Budel met een glimlach. “Al hadden we in het begin wat geluk toen de bal achter me via de onderkant van de lat weer het veld in sprong.”
Een kwartier voor tijd leek alles nog goed te gaan komen voor VVO. Joost Baarslag zette de Velpse ploeg op 1-0, maar vijf minuten later was het al weer gelijk. “In de rebound viel de bal over mij heen in de verre hoek in de kruising. Daar was voor mij niets aan te doen”, zei Budel.
Het werd nog 1-2 en 2-2. Budel: “Achteraf is dat ten onrechte niet toegekende doelpunt van ons bij Reünie een hele dure geweest. Maar we hebben er thuis nog alles aan gedaan. Op dit dramatische veld was goed voetbal niet mogelijk. Daarom kozen we net als ij Reünie in de tweede helft snel voor de lange bal. Maar we hadden voor rust nooit de ‘tweede bal’. Dat ging na rust wat beter.”
En dan de hamvraag. Knoopt Frans Budel er nog een jaartje aan vast? “Ik kan terugkijken op een goed seizoen. Ik stop in ieder geval niet met voetbal. Dat heb ik ook nooit gezegd. Op de trainingen bepalen we dan wel in welk elftal. We gaan volgend jaar weer proberen om te promoveren. Met Eric Arentsen, een echte VVO-man, krijgen we weer een goede trainer en als er een paar jongens terugkomen moet het een keer gaan lukken.”