Frank Westen roemt teamprestatie VDZ

5 juni 2011 | Van onze AS-redactie

Frank Westen was zondag een van de betere spelers van VDZ. De middenvelder wilde zijn grote aandeel in de 2-1 zege op VVO niet overdrijven. “Het was vooral een teamprestatie.”

Het meespelen van Westen was lang onzeker geweest. Vlak voor de wedstrijd tegen Blauw Wit, vorige week zondag, was hij bij zijn lies geblesseerd geraakt.
“Ik heb deze week veel moeite gedaan om fit te worden”, sprak Westen. “Ik heb een echo laten maken en ben de hele week behandeld. Een compliment voor onze verzorger. Door hem heb ik kunnen voetballen.
Misschien dat VDZ ook zonder Westen het duel met VVO in zijn voordeel had beslist, maar mét Westen in de ploeg, zit er zonder enige twijfel meer voetbal in het spel van VDZ.
Trainer Willy Melchers van VDZ had zijn middenvelder dit keer in de aanval geposteerd. “Om meer stootkracht voorin te krijgen. Ook al omdat Martijn van Gessel door een schorsing ontbrak.”
Westen was met zijn acties een voortdurende plaag voor de defensie van VDZ en bleek bovendien een uitstekend aanspeelpunt. Bij de winnende treffer van Kars Deutekom stond de ‘spits’ met een assist aan de basis.
De promotie naar de derde klasse maakte ook bij Westen wel iets los. “Dit is geweldig. Ik heb na vorig seizoen gezegd dat ik wat lager wilde gaan spelen (Westen voetbalde vorig seizoen nog bij Rheden, red.), maar ik ga meteen weer omhoog. Ook voor de club is dit heel belangrijk. Een vereniging als VDZ moet met het grote aantal leden altijd in de derde klasse spelen.”
Westen vond de overwinning dikverdiend. “VVO kwam snel op 1-0 en legde zich toe op de counter. In feite hebben wij op de laatste 10 minuten na de wedstrijd gedomineerd.”


Een geëmotioneerde Frank Westen wordt gefeliciteerd door zijn vader. Rechts Tijs Bergervoet en Jeroen Westen. (Foto: Nico Kooij)