Frank Koch opgestapt bij SC Oranje

17 februari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Frank Koch is opgestapt als trainer van het eerste zaterdagteam van SC Oranje. “Het onderlinge vertrouwen tussen de spelers was er niet meer. Ook niet tussen enkele spelers en mij. Dan kun je maar beter opstappen”, zei Koch.

Het vertrek van Koch komt als een grote verrassing. De Nijmegenaar, die bezig was aan zijn derde seizoen bij SC Oranje, behaalde met zijn ploeg uitstekende resultaten. In de zaterdagse vierde klasse A staat de Arnhemse formatie op een derde plaats. De achterstand op koploper DVE Trajanus bedraagt slechts 3 punten, dus SC Oranje doet volop meer in de strijd om de titel.
“Ik baal er zelf ook van”, zegt Koch over zijn vertrek, al bijna 2 weken geleden. “Het was een moeilijke beslissing. Ik heb dit team samen met Mitch de Vries (aanvoerder, red.) opgebouwd van een recreatie-elftal naar een prestatie-elftal. Individueel zijn spelers ook met sprongen vooruit gegaan. Maar als de samenwerking niet meer optimaal is, kun je er maar beter mee stoppen. Misschien dat iemand anders de zaak wel weer op de rit krijgt.”
Volgens Koch vonden sommige spelers zijn vertrek ‘heel erg’ en reageerde ook het bestuur geschokt op zijn plotselinge opstappen. “Met de bestuursleden heb ik altijd heel goed samengewerkt. Voor die mensen vind ik het ook heel vervelend”, aldus Koch.
Voorzitter John van Versseveld bevestigt de lezing van Koch over zijn vertrek. “Als bestuur vinden we het vreselijk. Het overviel ons. Jammer, want Frank was niet alleen een geweldige trainer, maar ook een fantastische kerel.”
Van Versseveld geeft aan dat binnen de club hard gewerkt wordt aan een oplossing. “Ik hoop dat we snel een nieuwe trainer kunnen aanstellen en dat de rust weer terugkeert. Want we willen heel graag naar de derde klasse.”