Forse kater voor Jonge Kracht

29 januari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Voor Jonge Kracht wordt het nog een hels karwei om degradatie uit de eerste klasse af te wenden. Zondag verloor de Huissense ploeg op eigen veld met 3-2 van SDOUC en blijft in de gevarenzone.

De nederlaag kwam hard aan in het Huissense kamp. “Met die overwinning kreeg SDOUC teveel en wij een punt te weinig”, zei Jonge Kracht-trainer Roy van der Hoek, die ook volgend seizoen samen met Ronald Grotenbreg verantwoordelijk is voor de hoofdmacht van Jonge Kracht.
Jonge Kracht opende sterk. De ploeg speelde gegroepeerd en gaf op die manier weinig ruimte aan de tegenstander om gevaarlijk te worden. De thuisploeg was in de tegenaanval steeds dreigend. Uit één van die counters verscheen Thijs Jansen vrij voor de doelman van SDOUC, maar hij schoot over.
“SDOUC kon daar weinig tegenover stellen en was alleen gevaarlijk bij corners”, zei Van der Hoek, die niet bijster te spreken was over de arbitrage van Van Ek uit Enschede. “Want hij hielp met een makkelijk gegeven vrije trap SDOUC in het zadel. De vrije trap werd achter doelman Jay Lelie geschoten en dat betekende 0-1.”
In de tweede helft schakelde Jonge Kracht een tandje bij, maar na 4 minuten lag de bal aan de andere kant op de stip. Een vermeende overtreding van doelman Lelie leidde de 0-2 in.
De gasten uit Ulft dachten dat de punten binnen waren, maar niets bleek minder waar. Een goede indivduele actie van Kevin Peters stelde Klaas Venderbosch in staat tegen te scoren: 1-2. De voor de tegenvallende Stephen Könnemann ingevallen Marc Jansen bezorgde enkele minuten later de bal bij Tom te Boekhorst, die vanuit de draai 2-2 op het scorebord bracht.
De mannen van trainer Roy van der Hoek voelden dat er meer te halen was en gingen door met de jacht op doelpunten.
“Maar een paar minuten voor tijd kreeg SDOUC voor de zoveelste keer makkelijk een vrije trap mee”, zei een balende Van der Hoek. “De bal leek een makkelijke prooi te worden voor onze keeper, maar Jay liet de bal eenvoudig los, waarna de spits van SDOUC kon scoren.”
Over die tegenslag kwam Jonge Kracht niet meer heen.

Uitslagen Eerste klasse E
Jonge Kracht – SDOUC              2-3
De Bataven – De Zweef             8-2
PH – Rheden                             0-2
Alverna – SC Enschede             3-0
Glanerbrug – AWC                    1-3
Tubantia – Achilles’12              0-3