Fors verlies voor vrouwen Arvevo

19 december 2010 | Van onze AS-redactie

De volleybalsters van Arvevo hebben in de tweede disisie B na de spectaculaire zege op Utrecht 2 de stijgende lijn niet vast kunnen houden. In de Arnhemse sporthal Kermisland ging het thuisduel met Pegasus zaterdag ruim verloren: 0-4.

Het krachtsverschil tussen Arvevo en Pegasus was te groot en dat kwam ook tot uiting in de setstanden: 11-25, 10-25, 16-25, 17-25. Toch leek het er in de eerste set op, dat Arvevo de lijn van de wedstrijd tegen Utrecht kon doortrekken. Helaas voor de thuisclub was dat van korte duur. Want vanaf 10-10 in de eerste set voerde Pegasus de druk op en kwam Arvevo niet meer aan eigen spel toe.
Arvevo had versterking van drie speelsters van Arvevo 2. Met name Ellen Tijben viel goed in, maar zij kon samen met de andere wissels niet het verschil maken. Ook de tweede en derde set gingen kansloos verloren. In de vierde set bloeide Arvevo weer op en er werd gestreden voor een wedstrijdpunt. Aanvoerder Annick Kicken: “De eerste helft van de set konden we nog meekomen, maar in het tweede deel zette Pegasus weer aan en ging de set toch naar de Nijmeegse dames.” Eindresultaat 0-4. Pegasus bleek een maatje te groot voor Arvevo.
Arvevo blijft door dit resuiltaat op een tiende plaats staan met 17 punten uit 11 wedstrijden. Spaarnestad (16 uit 9) en WSV (10 uit 9) staan nog onder Arvevo.

De mannen van Arvevo behaalden zaterdag in de eigen sporthal Kermisland een 3-1 overwinning op Harambee. De thuisclub pakte de eerste set met 25-17, maar verkeek zich in de tweede op de gasten: 23-25. De derde en vierde set gingen, beide met 25-20, weer  naar Arvevo.
In de tweede divisie B staat Arvevo op de derde plek. Met 31 punten uit 11 duels is de achterstand op de twee koplopers Dinto en Huizen (beide 39 uit 10) echter aanzienlijk.