Flinke domper voor Arnhemse Boys

1 mei 2011 | Van onze AS-redactie

Arnhemse Boys heeft het niet gehaald. Via een sublieme reeks in de laatste weken had de ploeg kans op de derde periode. Maar die serie kwam zondag ten einde: de Boys verloren thuis met 1-3 van Woezik.

Zonder de geschorste Michael Bijsterbosch en de vakantie vierende Brian van de Pavert startte Arnhemse Boys wel voortvarend. Met de wind in de rug kwam het binnen 10 minuten al op voorsprong door een mooi en beheerst doelpunt van Jasmine Alijac. Na die openingsgoal waren de boys slordig met de eindpass, anders had er duidelijk meer in gezeten. Woezik kwam beter in het spel en werd ook gevaarlijker. Maar de goed keepende Barry Lama hield de ploeg overeind.
In  de tweede helft ging het mis voor de Arnhemmers. Woezik had nu de sterke wind in de rug en ging direct druk zetten. Het eerste gedeelte hielden de boys makkelijk stand. In de 15e minuut werd een vrije trap voor de boys op de helft van Woezik slecht genomen. Het uitverdedigen van Woezik was met de wind mee erg makkelijk en de diepe bal vloog over de verdediging heen. De snelle linksbuiten reageerde alert, pikte de bal en scoorde de gelijkmaker: 1-1.
Na deze domper rechtten de boys nogmaals de rug. De wedstrijd kantelde en het regende mogelijkheden voor de boys. Emre Guzelij, Alex Kwieman en Dennis Jonathan zagen de kansen gestopt door de doelman van Woezik. Een kwartier voor tijd werd een bal onderschept door de verdediging van Woezik en de verre en snelle uittrap van de keeper werd gemist door Dick Libiana. De in buitenspelpositie staande spits van Woezik mocht doorlopen van de warrig fluitende scheidsrechter en zo stond er plotseling 1 – 2 op het scorebord. 
Arnhemse Boys ging alles of niets spelen en stuurde Mike Remie naar voren. Bij een goede aanval van de boys werd er hands in het strafschopgebied gemaakt door een verdediger van Woezik maar dit werd niet geconstateerd door de scheidsrechter. Uit de tegenaanval scoorde Woezik in de laatste minuut de 1 – 3. Trainer Gil Muinos: “Een flinke domper. Het was onverdiend. We hebben nu zelfs nog 1 punt nodig om zeker te zijn van klassebehoud.”