Finales De Paasberg en Babberich live bij RTV Connect Sport, ook aandacht voor hockey, korfbal en BMX

16 juni 2023 | Van onze AS-redactie

RTV Connect, de streekomroep voor Arnhem, Renkum, Zevenaar, Doesburg, Duiven en Westervoort, besteedt in haar sportprogramma Connect Sport op de radio (iedere zondag tussen 14.00 – 18.00 uur) volop aandacht aan de sportactiviteiten in deze regio.

Een aantal belangrijke wedstrijden in het voetbal, het korfbal en het hockey dit weekend én een voorbeschouwing op het evenement 2023 UCI BMX Racing Worldcup dat volgende week op Papendal gehouden wordt, met niemand minder dan Olympisch Kampioen BMX 2021 Niek Kimman. Dat zijn de ingrediënten van Connect Sport, het radiosportprogramma van RTV Connect.

Allereerst het voetbal. Op zaterdag vindt de finale om een plaats in de derde klasse plaats tussen De Paasberg en WZC Wapenveld. De wedstrijd wordt op neutraal terrein gespeeld: om 14.30 uur op het Apeldoornse sportpark Zevenhuizen, de thuishaven van ZVV ’56. Connect Sport zendt vanaf die tijd flitsen van dat duel uit. Een dag later is er wederom een finale, nu voor een plaats in de vierde klasse. Ook nu op neutraal terrein: op Sportpark De Rode Veste in Huissen, de thuisbasis van Jonge Kracht, treffen OSC (Oosterhout) en Babberich elkaar om 14.00 uur en ook deze wedstrijd is live te volgen bij Connect Sport.

Ook het veldkorfbal is dit weekend interessant. Het Duivense Duko en Rheko (tweede klasse C) bungelen beide onderaan, Duko op plaats zeven met 9 punten, Rheko op acht met 8 punten. De nummer acht degradeert en in dit laatste speelweekend treft Rheko Zwart Wit dat op plaats zes staat, óók met 9 punten. Duko treft Woudenberg, de kampioen van deze klasse. Verrassingen zijn niet uitgesloten, maar de vraag is of Duko het redt. In Connect Sport vertelt Duko-speelster Hilde Roording meer.

Bij Zwaluwen (derde klasse E) uit Zevenaar zal de stemming rooskleuriger zijn. Het team van coach Michel Ligt stelde afgelopen dinsdag door winst op naaste concurrent DKB (11-14) promotie naar de tweede klasse veilig, staat nu met één punt voorsprong op KCD op de eerste plek. Zwaluwen speelt zaterdag in Nijmegen tegen Keizer Karel uit Nijmegen, dat voorlaatste staat. Bij winst is Zwaluwen ook nog eens kampioen en is het succes van coach Michel Ligt compleet. Connect Sport praat met zondagmiddag met hem.  

In de tweede klasse B van het vrouwenhockey is het eveneens superspannend voor Arnhem en Westerduiven: beide ploegen staan nog steeds niet veilig en duidelijkheid komt er pas op zondag, de laatste speeldag. Arnhem treft om 12.45 uur thuis Civicum, Westerduiven moet naar en tegen Apeldoorn. Arnhem-aanvoerster Mirthe van Ruller en Westerduiven-coach Frank Vestering komen kort na hun wedstrijd in de uitzending om te vertellen hoe dit alles afgelopen is.

Tot slot komt Olympisch Kampioen BMX Niek Kamman in de uitzending om te vertellen over het grote BMX-evenement dat op 24 en 25 juni op Papendal plaatsvindt. Uiteraard neemt hij zelf ook deel en Connect Sport zal op 25 juni zeker aandacht besteden aan dit evenement. Daarna gaat Connect Sport op zomerreces, maar is op vrijdag 25 augustus weer terug met een special over het nieuwe sportseizoen in deze regio!

RTV Connect radio is op de volgende kanalen te ontvangen:
Ether: 94.0 (Zevenaar), 104.9 (Doesburg) of 105.9 FM (Arnhem)
Kabel: Ziggo: Kanaal 915 | CI+: Kanaal 1358 | T-Mobile: Kanaal 2081 | KPN: Kanaal 1019
Online: https://www.rtvconnect.nl/rtvconnect-radio/live-radio
Of gebruik de RTV Connect app of TuneIn App