Finaledag in toernooi om Arnhem Cup

2 juni 2017 | Van onze AS-redactie

Sportpark Over het Lange Water, de thuishaven van de Arnhemse voetbalvereniging Eendracht, staat tweede pinksterdag volledig in het teken van het voetbaltoernooi om de Arnhem Cup. Maandag staan de finales op het programma, zowel bij de jeugd als bij de senioren. Om 19.30 uur is het slotstuk: de grote finale tussen RKHVV en Duno.

Vanaf 11.00 uur zijn de finales voor de jeugd. Bij de D-pupillen strijden in categorie B Groessen, Elsweide, VVO en GVA om de Arnhem Cup. In de A-categorie, waarin de hoger spelende jeugdteams uitkomen, gaan VDZ, Eldenia, SML en ESA de strijd met elkaar aan. Na de halve finales worden de finales gespeeld en de wedstrijden om de derde plaats.
Maandagavond komen in de finale van de Arnhem Cup bij de senioren RKHVV en Duno tegen elkaar uit. De Huissense zondaghoofdklasser en de zaterdageersteklasser uit Doorwerth maken de laatste jaren de dienst uit in het toernooi. RKHVV won de Arnhem Cup voor het laatst in 2014, Duno was in 2015 en 2016 de sterkste en kan de trilogie dus voltooien. RKHVV – Duno begint maandag om 19.30 uur.
De wedstrijd staat onder leiding van arbiter René van Beersum. Hij wordt geassisteerd door Emiel Toonen en Omar Khalifa.

  • Foto boven: Albert van ’t Blik, sponsor van het toernooi, reikt de Arnhem Cup in 2016 uit aan Duno na de 2-0 zege in de finale op VDZ. (Foto: Nico Kooij)


Programma maandag 5 juni

11.00 uur: halve finales Arnhem Cup D-pupillen, categorie B
Veld 1: Groessen D1 – Elsweide D1 (wedstrijd 1)
Veld 3: VVO D1 – GVA D1 (wedstrijd 2)

12.30 uur: halve finales Arnhem Cup D-pupillen, categorie A
Veld 1: VDZ D1 – Eldenia D1 (wedstrijd 3)
Veld 3: SML D1 – ESA D1 (wedstrijd 4)

14.00 uur: finale en duel om derde plaats, D-pupillen, categorie B
Veld 1: winnaar wedstrijd 1 – winnaar wedstrijd 2       
Veld 3: verliezer wedstrijd 1 – verliezer wedstrijd 2

16.00 uur: finale en duel om derde plaats, D-pupillen, categorie A
Veld 1: winnaar wedstrijd 3 – winnaar wedstrijd 4
Veld 3: verliezer wedstrijd 3 – verliezer wedstrijd 4              

19.30 uur: finale Arnhem Cup, senioren
Veld 1: Duno – RKHVV