Finale Arnhem Cup op zondag 5 juni

25 februari 2011 | Van onze AS-redactie

De finale van het toernooi om de Arnhem Cup wordt gespeeld op zondag 5 juni op het terrein van voetbalclub Elsweide. De loting is tijdens een sportcafé op vrijdag 1 april in het clubhuis van de Arnhemse vereniging.

Het toernooi om de Arnhem Cup wordt dit jaar voor de 42ste keer gehouden. De voetbalclubs uit Arnhem en omstreken hebben van de organiserende vereniging Elsweide inmiddels een uitnodiging ontvangen voor deelname. Op vrijdag 25 maart moeten de aanmeldingen binnen zijn. De stichting Cranevelt is sponsor van het toernooi.
De winnaar van het toernooi om de Arnhem Cup speelt voor aanvang van het nieuwe seizoen op eigen terrein een thuiswedstrijd tegen Vitesse. De gehele recette is voor de winnaar van de Arnhem Cup.
De eerste ronde is op dinsdag 19 april. Indien er wegens vastgestelde wedstrijden door de KNVB problemen ontstaan in het speelschema van de Arnhem Cup, zal de organisatie in goed overleg met de verenigingen een passende datum zoeken. Bij afmelding gaat de tegenstander door. Vanaf de kwartfinales worden de wedstrijden op het terrein van voetbalvereniging Elsweide gespeeld.
De loting is op vrijdag 1 april tijdens een sportcafé met medewerking van Stadsomroep Arnhem, in het clubhuis van voetbalvereniging Elsweide aan de Zuilesteinlaan 40 te Arnhem, aanvang 20.00 uur.

Ook dit jaar wordt er, naast de Arnhem Cup voor senioren, een toernooi om de Arnhem Jeugd Cup voor D-pupillen gehouden. In voorgaande jaren is al gebleken dat het jeugdtoernooi een grote aantrekkingskracht heeft. De eerste ronde is op woensdag 20 april.
De opzet van het jeugdtoernooi is ongewijzigd. Net als vorig jaar zullen de eerste, tweede en de derde ronde bij de verenigingen gespeeld worden. Er blijven daarna 4 ploegen over voor de finaleronde. Die wordt op zondag 5 juni, van 14.00 tot 18.00 uur, in toernooivorm op het terrein van Elsweide gespeeld.
De loting voor de Arnhem Jeugd Cup is eveneens tijdens het sportcafé op vrijdag 1 april.

Speeldata Arnhem Cup
Eerste ronde: dinsdag 19 april (aanvang 19.00 uur)
Tweede ronde: dinsdag 3 mei (aanvang 19.00 uur)
Kwartfinales: dinsdag 17 mei, vrijdag 20 mei, dinsdag 24 mei en vrijdag 27 mei (aanvang 19.30 uur)
Halve finales: dinsdag 31 mei, woensdag 1 juni (aanvang 19.30 uur)
Finale: zondag 5 juni (aanvang 19.00 uur)

Speeldata Arnhem Jeugd Cup
Eerste ronde: woensdag 20 april (aanvang 19.00 uur)
Tweede ronde: woensdag 11 mei (aanvang 19.00 uur)
Derde ronde: woensdag 25 mei (aanvang 19.00 uur)
Finaleronde (met 4 ploegen): zondag 5 juni (aanvang 14.00 uur).