Feyenoorder Ridgeciano Haps koppelt MASV in KNVB-beker aan ASWH

7 juli 2018 | Van onze AS-redactie

Derdeklasser MASV speelt in de eerste kwalificatieronde van het toernooi om de TOTO KNVB-beker een uitwedstrijd tegen ASWH, dat uitkomt in de derde divisie van het zaterdagvoetbal. Het duel in Hendrik Ido Ambacht wordt gespeeld op zaterdag 18 augustus. Namens bekerhouder Feyenoord verrichtte Ridgeciano Haps zaterdagochtend de loting op de KNVB Campus.

De ploeg van trainer Jhon van Beukering kan de borst natmaken, want met ASWH trof MASV een pittige tegenstander. Het vier klassen hoger spelende ASWH eindigde afgelopen seizoen als elfde in de derde divisie B van het zaterdagvoetbal.

Mocht MASV de eerste kwalificatieronde overleven, dan speelt de Arnhemse ploeg in de tweede kwalificatieronde opnieuw een uitwedstrijd. De winnaar van het duel Bekkerveld – Hercules is dan de tegenstander.  Dat duel staat gepland voor woensdag 22, zaterdag 25 of zondag 26 augustus.

MASV mag meedoen aan het ‘grote’ bekertoernooi van de KNVB, omdat het zich vorig seizoen schaarde bij de laatste vier van het bekertoenooi in district oost. De Arnhemse club bereikte zelfs de finale, maar moest daarin haar meerdere erkennen in DFS Opheusden.