Ferrer onder vuur op training

2 april 2011 | Van onze AS-redactie

De afsluitende training van Vitesse werd zaterdag door een kleine driehonderd man bekeken op het zonnige Papendal. Met veel vuurwerk en spandoeken wilden de supporters de selectie duidelijk maken wat het belang is van de derby tegen NEC.

Albert Ferrer lag zwaar onder vuur. Een aantal supporters liet blijken klaar te zijn met de Spaanse trainer. Zo waren er witte zakdoekjes te zien en spandoeken waarin zijn vertrek werd geëist.
Alle hoop is gevestigd op miljoenenaankoop Wilfried Bony die hartstochtelijk werd toegejuicht. De Ivoriaan staat voor het eerst in de basis na zijn blessure. Bony debuteerde in de kleine Gelderse derby tegen De Graafschap. De sterke spits scoorde toen de openingstreffer en raakte meteen weer geblesseerd.
In een nu al verloren seizoen is een overwinning in de derby de enige manier om de supporters een hart onder de riem te steken . Vitesse heeft ook zeker nog een aantal punten nodig om zichzelf veilig te spelen. Los van de stand op de ranglijst blijft de derby sowieso een wedstrijd vol sentiment. Vorig jaar kwamen de Nijmegenaren in de slotfase langszij en eindigde de wedstrijd in 2-2. Vitesse verloor in Gelredome nog nooit van de grote rivaal.

Vitesse mist de geschorste Nemanja Matic en de geblesseerde Slobodan Rajkovic. Vermoedelijke opstelling: Room, Yasuda, Kashia, Van der Struijk, Büttner, Van Ginkel, Lopez, Riverola, Pröpper, Bony, Aissati.