Ferrer: niets gehoord over Van Gaal

17 maart 2011 | Van onze AS-redactie

In de aanloop naar de competitiewedstrijd tegen AZ in Alkmaar, vrijdagavond, heeft Vitesse-trainer Albert Ferrer nuchter gereageerd op het ‘gerucht Van Gaal’.  “Ik heb niets gehoord”, meldde de Spanjaard.

“De club heeft ook een verklaring naar buiten gebracht en dat is het. Niets meer en niets minder. Het gebeurt vaker dat een coach die ergens vertrekt bij andere clubs genoemd wordt. ‘That’s football’. Ik ben op dit moment de trainer van Vitesse, heb het naar mijn zin en hoop ook volgend jaar de coach te zijn. Ik heb komend seizoen in elk geval een contract.”
Ferrer, die bij Barcelona zelf één seizoen onder Van Gaal werkte, wil zich alleen maar bezig houden met de wedstrijd tegen de nummer vier van de eredivisie. Voor AZ lonkt nadrukkelijk naar een positie die recht geeft op een ticket voor de Europa League. “De selectie is dezelfde als vorige week tegen sc Heerenveen. Ik zie ook weinig redenen om veranderingen aan te brengen. Ik was over het algemeen tevreden met de prestatie, al moeten we op bepaalde momenten agressiever zijn”, aldus Ferrer.
Vitesse mist tegen de ploeg van Gert-Jan Verbeek nog altijd spits Wilfried Bony. Ferrer: “We willen dit duel nog geen risico met hem nemen. Woensdag is een tweede scan gemaakt en die was positief. Hij heeft nu nog twee weken om nog fitter te worden. Hij is in ieder geval klaar om tegen NEC te spelen.” De Arnhemmers wonnen de afgelopen twee seizoenen in Alkmaar. Twee keer werd het 2-1 voor Vitesse.
Vermoedelijke opstelling: Room, Yasuda, Kashia, Rajkovic, Büttner, Lopez, Matic, Riverola, Pröpper, Van Ginkel, Aissati.

Bron: Vitesse.nl