Ferrer: ‘Instelling ver beneden peil’

22 december 2010 | Van onze AS-redactie

Trainer Albert Ferrer van Vitesse kon zijn teleurstelling na afloop van het verloren bekerduel bij FC Twente nauwelijks verbloemen. De Spanjaard velde een hard oordeel over zijn dolende elftal. “De instelling was ver beneden peil.”

“In het voetbal gaat het niet alleen om techniek”, zei Ferrer. “Het gaat ook om je instelling in het veld. Je speelt niet alleen voor jezelf, maar ook voor je medespelers en je ploeg. We hebben nog veel werk te doen.”
Ferrer constateerde dezelfde gebreken als afgelopen zaterdag in de competitiewedstrijd tegen NAC (1-1). “We laten in fases zien dat we goed kunnen voetballen, maar ook tegen NAC was ik na een goede eerste helft teleurgesteld in de tweede. Tegen FC Twente hebben we dertig minuten goed gevoetbald, maar na de 1-0 was de houding en de inzet ver beneden peil.”
Aanvoerder Slobodan Rajkovic, zelf ook niet in beste doen tegen FC Twente, sprak van een mentaal probleem. “Het gebeurt iedere keer. Na een tegenslag zakken we ver weg. Dat is erg teleurstellend. Maar we zijn een jong team, we moeten nog veel leren.”