FC Presikhaaf zwaar gehavend

29 april 2011 | Van onze AS-redactie

FC Presikhaaf treedt zondag met een zwaar gehavend elftal aan tegen Alverna, de nummer drie op de ranglijst van de tweede klasse I. Liefst vijf Arnhemse basisspelers zitten zondag een schorsing uit.

Bovendien staan vier spelers ‘op scherp’ en trainer Dennis van Beukering is niet van plan om hen in te zetten. Het gevolg is dus dat FC Presikhaaf met een gelegenheidselftal op de proppen komt, dat vermoedelijk tegen het sterke Alverna geen grote winstkansen heeft.
De vraag is uiteraard in hoeverre de Arnhemmers daar echt schade van ondervinden. Want FC Presikhaaf is er alleen maar bij gebaat dat Alverna de derde periode wint, waardoor de Arnhemmers als de nummer vier op de ranglijst kansen blijven houden op de nacompetitie. De grootste concurrenten van Alverna in de periode zijn Orion en DVV. Orion speelt thuis tegen Varsseveld, DVV moet naar Spero.
Een krankzinnige situatie dus, waar je als trainer eigenlijk ook geen kant mee op kunt. Dennis van Beukering: “Heel apart, inderdaad. Pas na de wedstrijden van zondag kunnen we wel zeggen hoe we ervoor staan. Mijn broer Jhon gaat in elk geval kijken bij Orion-Varsseveld. We houden voortdurend contact. Laten we hopen dat Orion punten verspeelt, net als DVV dat nog een zeer zwaar programma heeft. Erg spannend, alleen is het jammer dat wij het niet meer in eigen hand hebben.”
Van Beukering  kan zondag niet beschikken over Rifat Bugdayci, Richard Valkenier, Jara Arends, Max van Meeteren en Essen Gürbüz, die allen zijn geschorst.
De wedstrijd tegen Alverna aan de Luinhorstweg begint om 14.00 uur.