FC Presikhaaf wacht ‘echte topwedstrijd’

21 januari 2011 | Van onze AS-redactie

“Een echte topwedstrijd.” Zo schetst Dennis van Beukering het duel van komende zondag. FC Presikhaaf, de nummer 5,  gaat op bezoek bij Sportclub Silvolde, de nummer twee van de tweede klasse I.

Silvolde en zijn trainer Jos Heutinck zijn geen vreemden voor Dennis van Beukering. “Ik ken Heutinck persoonlijk, een toptrainer. Twee jaar geleden hebben mijn broer Jhon en ik daar een clinic gegeven. Toen viel het ons al op dat daar enorm veel jeugd rondliep. Die club is perfect georganiseerd. Dat kun je ook afleiden uit het feit dat je samenvattingen van wedstrijden van Silvolde gewoon op internet kunt bekijken. Ze hebben daar Silvolde TV. Misschien is Silvolde wel een voorbeeld voor FC Presikhaaf. Daar ga ik in elk geval de komende twee jaar hard aan werken.”

FC Presikhaaf lijkt klaar voor de tweede helft van de competiitie. Op het Bumé Zilveren Bal-toernooi in Velp toonde de ploeg afgelopen weekeinde bij vlagen aan in een bloedvorm te verkeren. Van Beukering hoopt dat zijn mannen die vorm zondag weer kunnen laten zien: “Want het is natuurlijk een heel speciale wedstrijd. Silvolde vind ik een echte kampioenskandidaat. Als wij verliezen staan we 6 punten op hen achter. Als we winnen, zitten we bij de top-drie. De belangen zijn enorm dus. We zullen erg attent moeten zijn. Silvolde speelt een verkapt tweespitsen-systeem en is enorm goed ingespeeld.”

Presikhaaf heeft wat gaten in de selectie. Fidal Butan en Michel de Kinkelder zijn door blessures afwezig, Max van Meteren is geschorst. Wie hun vervangers zijn, kon Van Beukering vrijdagmiddag nog niet zeggen. Het duel op sportpark De Munsterman begin om 14.30 uur.

 Klik hier voor het voetbalprogramma