FC Presikhaaf waakt voor onderschatting

25 februari 2011 | Van onze AS-redactie

Waken voor onderschatting. Dat is voor FC Presikhaaf een belangrijk motto als Orion zondag op bezoek komt. Want trainer Dennis van Beukering schat de Nijmeegse ploeg hoger in dan de laatste uitslag doet vermoeden.

Orion verloor een week geleden thuis namelijk verrassend ruim met 0-4 van Grol. Van Beukering: “Dat moet een incident geweest zijn. Orion had daarvoor drie wedstrijden achter elkaar gewonnen en kwam dus prima uit de winterstop. Ik vind het een goede ploeg, de kampioen van vorig seizoen én een trainer (Ronald Grotenbreg, red) die hoofdklasse-ervaring heeft.”
Dat neemt niet weg dat FC Presikhaaf uiteraard de favoriet is. De Arnhemmers verloren dit seizoen op eigen veld nog niet en gunden alleen Grol een gelijkspel (3-3). Winst is ook noodzakelijk om aansluiting bij de top te houden. De ‘grote vier’ van de tweede klasse I – Silvolde, Bemmel, Alverna, Presikhaaf – lijken zich nu echt afgescheiden te hebben van de rest en zijn waarschijnlijk op weg naar een daverende climax in 2I. Het voordeel voor FC Presikhaaf is dat Silvolde, Alverna en Bemmel allemaal nog naar Arnhem komen.

Jahrai Veldt kan zondag niet spelen, hij heeft een enkelblessure. Van Beukering: “Hij werd zondag bij Quick uit de wedstrijd geschopt.” Verder zet de trainer een vraagteken bij Arjan Wensink die op de training een knieblessure opliep.
De wedstrijd tegen Orion aan de Luinhorstweg begint zondag om 14.00 uur.