FC Presikhaaf pakt periodetitel

30 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

FC Presikhaaf heeft zondag in 2I de eerste periodetitel gepakt. De ploeg van trainer Dennis van Beukering speelde thuis 1-1 tegen Silvolde, maar ook concurrent Leones kwam tegen Grol niet verder dan een gelijkspel (1-1).

Presikhaaf behield daardoor na 8 duels de eerste positie in de tweede klasse I met 19 punten. Leones kwam op 18, Silvolde op 16 punten. De Arnhemse ploeg is daardoor al verzekerd van nacompetitievoetbal om promotie naar de eerste klasse, maar het doel blijft de titel.
In het thuisduel met Silvolde zette Max van Meeteren Presikhaaf halverwege de eerste helft op voorsprong. Doelman  Joël Saro, vervanger van de vakantie vierende Wesley van Hijum, hield Silvolde daarna met een fabelachtige redding van de gelijkmaker af.
Sherwin Grot, invaller voor de geblesseerd geraakte Esen Gürbüz, stond na rust 2 keer alleen voor de doelman van Silvolde, maar scoorde niet. ook Richard valkenier was voor Presikhaaf nog dicht bij een tweede treffer.
“Uit het niets viel toen toch de gelijkmaker”, zei Dennis van Beukering over de treffer van ex-Babberichspits Sander Kuiperij. “Na een aanval over rechts stonden we even te slapen.”
Dat Silvolde er vervolgens niet met 3 punten vandoor ging, dankte Presikhaaf aan doelman Joël Saro. “Hij verrichtte een redding na een schot binnen de 5 meter, zoals ik dat zelden heb gezien”, sprak Van Beuekring lovend. “Joël is pas 17 jaar en soms wat speels, maar hij heeft als een grote kerel staan keepen. Hij heeft ons in de race gehouden.”
Van Beukering noemde de 1-1 eindstand terecht. “Wij hebben wel de meeste kansen gehad, maar de 1-1 geeft de verhoudigen het beste weer.”
Presikhaaf verloor de eerste wedstrijd van DVV, maar herstelde zich daarna uitstekend. “Na die wedstrijd hebben we 7 duels heel goed voetbal laten zien. Ik denk dat die wedstrijd tegen DVV ons wakker heeft geschud”, zei Van Beukering, die zondag ook het tweede elftal van Presikhaaf  (reserve derde klasse) de eerste periodetitel had zien winnen.  

Uitslagen 2I
FC Presikhaaf – Silvolde              1-1
Leones – Grol                               1-1
Concordia W – Quick 1888        1-1
DVV – Rood Wit                            1-0
DIO’30 – Bemmel                         1-2
Orion – DCS                                  1-1
Varsseveld – Albatross               2-1