FC Presikhaaf opnieuw slagvaardig

23 augustus 2011 | Van onze AS-redactie

FC Presikhaaf is aardig op schot in het KNVB-bekertoernooi. Na de 5-2 overwinning in de eerste wedstrijd tegen Eldenia, won de Arnhemse tweedeklasser dinsdag met 7-3 van Spero. RKHVV nam revanche voor het fikse verlies bij SDV Barneveld van zaterdag en won nu met 3-2 van Rheden.

Poule 12
Spero – FC Presikhaaf 3-7 (1-2)
Ondanks de zevenklapper was Presikhaaf-trainer Dennis van Beukering niet helemaal tevreden. “Het was geen goede wedstrijd, het is voor ons nog zoeken naar de vaste patronen”, zei de trainer, die zijn ploeg eerst nog met 1-0 achter zag komen. Dat was bij rust rechtgetrokken (1-2) en na de pauze sloeg FC Presikhaaf toe. “Louter door individuele kwaliteiten”, aldus Van Beukering. De doelpunten van FC Presikhaaf werden gemaakt door Mimoun Eloisghiri (2), Hulusi Bulut (2), Rifat Bugdayci, Arjan Wensink en Sherwin Grot.
Eldenia – AVW’66 1-2 (1-0)
Eldenia had in de eerste helft het beste van het spel. De 1-0 uit een strafschop van Marvin Duurtsema was dan ook verdiend. Eldenia verzuimde de score echter op te voeren en dat brak de ploeg in de tweede helft op.
Door doelpunten van Charly Adriaensen en Michiel Looyengoed trok AVW’66 de winst na rust alsnog naar zich toe.

Poule 14
Elsweide (za) – DCS afgelast.
Gendringen – Doetinchem 6-1 (3-1)

Poule 38
SML – Fortissimo 3-0
Ede/Victoria – Bennekom 2 1-4

Poule 39
VVO – Ostrabeke 1-2 (1-0)

Volgens trainer Dave de Jong van VVO had de Velpse club een uur het beste van het spel. De treffer van Tim jansen was dan ook verdiend.
Na de pauze zorgde oud-VVO’er Ralph de Haan voor de gelijkmaker. “De vermoeidheid sloeg toe en dat leidde ook tot concentratieverlies”, zei de De Jong. “Maar door een tegenslag mag je niet meteen je concentratie verliezen. Daar moeten we aan werken.”
Een paar minuten na de gelijkmaker zorgde De Haan ook voor 1-2. Die voorsprong gaf Ostrabeke niet meer uit handen.
SDOO – WAVV 0-3.

Poule 41
RKHVV – Rheden 3-2 (0-2)
Na een matige eerste helft, liet RKHVV na rust eindelijk zien waartoe het in staat is. “In de tweede helft hebben we het spel bepaald en de inzet getoond die we afgelopen zaterdag nog misten”, meldde een tevreden trainer Frans Koenen. Wessel van der Horst (2) en Jaap Davids scoorden de doelpunten. Vahlkamp miste nog een strafschop.

Poule 46
SDC Putten – Jonge Kracht 3-2 (3-2)

Poule 78
MASV – Worth Rheden (8-2, zondag gespeeld)
Eendracht – Wodanseck afgelast

Poule 79
EMM – Elsweide (zo) 2-1 (1-0)
Duno – CHRC 2-2

Poule 80
SC Oranje – GVA 1-2 (0-0)
Bart Snijder maakte het enige doelpunt voor de thuisclub. Voor SC Oranje, met 22 selectiespelers, is het nog zoeken naar de juiste formatie.
RVW – OBW 3-0 (1-0)

Poule 81
OVC’85 – DVOV 2-1 (1-1)
Gregory Rosebel zette de thuisclub op 1-0, maar nog voor rust maakte DVOV gelijk. Hans Cooke zorgde 6 minuten voor tijd voor de winnende Oosterbeekse treffer.
“Het was uiteindelijk verdiend””, zei OVC-speler Thijs van Gessel. “Wij hadden een overwicht en meer kansen.”
Kevin Eimers en Kevin van den Borden lieten de mogelijkheden op een  hogere score liggen.
ESCA (zo) – SC Oranje (za) afgelast.

Poule 82
Arnhemia – ESCA (za) 1-0 (1-0)
Maikel Peters scoorde na een half uur de naar later bleek de winnende treffer. Trainer Anthony Uffing van Arnhemia was echter niet zo tevreden over het optreden van zijn ploeg. “Onze minste wedstrijd tot nu toe. Te laag tempo, niet scherp en veel kansen laten liggen. Maar ik weet dat we beter kunnen.”
Voor rust kregen beide ploegen kansen. Na de pauze kwam de zege van Arnhemia niet in gevaar. Een treffer van Frank Dibbets werd volgens Uffing ten onrechte wegens buitenspel afgekeurd.
SC Doesburg – AZ 2000 (zo) 4-3 (3-2)

Poule 83
AZ 2000 (zat) – De Paasberg afgelast
SC Veluwezoom – SDZZ afgelast

Poule 84
’t Peeske – SC Westervoort 3-0