FC Presikhaaf niet te stuiten

12 september 2010 | Van onze AS-redactie

FC Presikhaaf behoort in de tweede klasse I van het zondagvoetbal tot het selecte groepje van vier clubs, dat nog zonder punten verlies is. De ploeg van Dennis van Beukering won zondag in Nijmegen met 2-0 van Orion.

Presikhaaf is niet alleen nog zonder verliespunten, de ploeg heeft ook nog geen treffers hoeven te incasseren. “En als je weinig tegentreffers krijgt, is dat een indicatie dat je een stabiele ploeg bent”, zei Van Beukering.
Tegen Orion kwam Presikhaaf defensief ook nauwelijks in de problemen. “Alleen na de 0-1 van Essen Gürbüz hebben we even wat moeilijkheden gehad. Toen ging Orion opportunistisch spelen en konden ze hun spits bereiken. Maar verder hebben we de gehele wedstrijd gedomineerd”, was het oordeel van de trainer van Presikhaaf.
Presikhaaf was na een kwartier op voorsprong gekomen en na het kortstondige offensief van Orion kregen de gasten weer voldoende kansen. Michel de Kinkelder en Rifat Bugdayci verzuimden het duel al voor rust te beslissen.
Een kwartier na de hervatting deed Bugdayci dat wel: 0-2. “We hebben nu twee voormalige concurrenten uit de derde klasse verslagen. Het komt er nu op aan”, aldus Van Beukering.

Overige uitslagen tweede klasse I:
Quick 1888 – DVC’26              4-0
Beuningse Boys – Alverna       1-7
Silvolde-Spero                          2-1 
Varsseveld-Grol                       0-0
Erica’76-DIO’30                       0-2 

 
Bemmel-DVV                            2-0