FC Presikhaaf na rust spoor bijster

27 februari 2011 | Van onze AS-redactie

Dennis van Beukering had er voor gewaarschuwd: let op Orion, dat soms heel gekke dingen kan doen. Zondag kreeg de Nijmeegse ploeg het weer op de heupen. Presikhaaf stond bij rust met 2-1 voor en verloor met 2-5.

Ooit gebeurde zoiets eerder. Toen stond Presikhaaf met 3-0 voor en verloor met 3-4. Wéér Orion. Van Beukering baalde er stevig van. Bij rust leek er immers niets aan de hand: zijn ploeg, met Mounir Amezrine in de basis, voetbalde als vanouds en drong de tegenstander terug op eigen  helft. De 1-0 door Rifat Bugdayci werd nog wel teniet gedaan door Orion, maar toen Latif el Hadad op fraaie wijze de 2-1 maakte, leken de Arnhemmers op weg naar weer een mooie uitslag.
Maar daar kwam het niet van. De  terugslag werd ingeleid door een blessure van keeper Wesley van Huym, die bij een aanval werd getorpedeerd. Hij besloot te blijven staan maar had dat beter niet kunnen doen. Bij de 2-2 ging de aangeslagen keeper niet vrijuit, het was ook nog eens een eigen doelpunt van Richard Valkenier die de bal helemaal verkeerd op zijn hoofd kreeg. Van Huym liet zich daarna vervangen door reservekeeper Usger Unal.
FC Presikhaaf kwam de tegenslagen niet meer te boven.  Orion ging beter en feller voetballen en liep uit naar 2-5.

Dennis van Beukering: “Het leek aanvankelijk heel gemakkelijk te gaan. We voetbalden prima in de eerste helft. Maar na het foutje van de keeper ging het mis, waarbij ik hem niets kwalijk neem, hij pakt normaal altijd punten voor ons. Ik kan de andere spelers ook niet te veel kwalijk nemen. We zitten nu eenmaal in een proces, we zijn nog niet klaar voor het grote werk. We zijn dit seizoen een paar keer flink teruggezet. Niet erg, we zijn uiteindelijk de promovendus. Maar dat is wel de reden dat we ons voor volgend seizoen gaan richten op wat meer ervaring in de selectie.”
FC Presikhaaf is nu zo goed als uitgeschakeld voor de tweede periode. Mogelijk dat een derde plaats op de ranglijst nog tot een plek in de nacompetitie kan leiden. 

Andere uitslagen 2I:
DIO ’30 – Silvolde                 1-6
Alverna – Beuningse B         1-1
Quick 1888 – Erica ’76        2-0