FC Presikhaaf bezig aan opmars

28 oktober 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Presikhaaf voelt zich in de eerste klasse E steeds meer op zijn gemak. De Arnhemse formatie was zondag te sterk voor het hooggeklasseerde Germania: 4-2. Presikhaaf haalde uit de laatste vier wedstrijden 10 punten. 

Presikhaaf nam in de eerste helft al een 2-0 voor sprong. Hulushi Bulut soorde de eerste treffer, Max van Meeteren nam later een afgeslagen bal ineens op de pantoffel en zorgde voor de ruststand. Na de hervatting leek het doelpunt van Jhon van Beukering de wedstrijd te hebben beslist: 3-0.
“Tot driekwart van de tijd hebben wij de wedstrijd gedomineerd”, zei trainer Dennis van Beukering van Presikhaaf. “Nadat Germania op 3-1 was gekomen, ging die ploeg alles-of-niets spelen.”
De gasten kwamen uit een vrije trap op 3-2, maar ook Presikhaaf kreeg daarna nog 3 grote kansen. Essen Gürbüz besliste uiteindelijk de wedstrijd: 4-2.
Een speler van Germania en Perry Nesselaar kregen nog de rode kaart. Van Beukering: “Dat was bij een opstootje, nadat er een vrije trap was gegeven. Germania vond dat de overtreding binnen het starfschopgebied was gemaakt en wilden een penalty. Ze bleven protesteren en daarbij viel een rode kaart. In dat tumult ontving ook Perry Nesselaar de rode kaart, dus hij is hoe dan ook geschorst voor de volgende wedstrijd tegen SDOUC.”

Rheden verloor met 2-1 bij koploper Silvolde, dat ook de eerste periodetitel voor zich opeiste. De bezoekers openden in de Achterhoek de score. Rick Smeets zetten Rheden op 0-1. Nog voor de pauze maakte Silvolde gelijk. Halverwege de tweede helft viel de beslissing: 2-1.

Eerste klasse E
SDOUC – Glanerbrug               2-2 
Stevo – Alverna                       0-5  
Babberich – SC Enschede        1-0
Presikhaaf – Germania            4-2
AWC – TVC ’28                       2-1
Silvolde – Rheden                   2-1
Bemmel –  Achilles ’12           4-2