FC Presikhaaf al volop in de slag

31 juli 2011 | Van onze AS-redactie

Dennis van Beukering stond zondagochtend al weer op het veld bij FC Presikhaaf. De trainer was enkele uren eerder na een lange en vermoeiende reis teruggekeerd van een vakantie in Indonesië en nam meteen twee trainingen van zijn club voor zijn rekening. “Nu ben ik dus wel een beetje moe”, meldde de Arnhemmer zondagavond.

Officieel was de tweedeklasser afgelopen donderdag – onder leiding van assistent Youssef Aaroub – al begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In werkelijkheid trainde een grote groep FC Presikhaaf-spelers de hele zomer door. Van Beukering: “Ze voetballen hele dagen door. Of op de Johan Cruijff Courts, waarvan er drie zijn in de wijk Presikhaaf, of op ons sportpark. Dan halen ze gewoon de sleutel en gaan aan de slag. Het zijn liefhebbers, je houdt ze niet tegen. Ik ben daar wel positief over, ik heb het idee dat we een goede groep hebben.”
Van Beukering heeft een pittige voorbereiding gepland, met liefst negen oefenwedstrijden. De eerste staat dinsdagavond al op het programma: thuis tegen Rheden (19.30 uur). Het zal voor Van Beukering en zijn assistenten niet eenvoudig zijn om uit de grote groep spelers een sterk en evenwichtig team te smeden. De trainer echter: “Daar ben je trainer voor, dat moet je kunnen managen. Het zal in elk geval hard werken worden. En spelers zullen zeker tegen teleurstellingen aanlopen. Maar ik heb er vertrouwen in. Wat niet wil zeggen dat we zomaar kampioen worden. Ik hoor overal dat FC Presikhaaf kampioenskanididaat is, maar zover is het nog lang niet, het is voorlopig nog koffiedik kijken.”

Of zijn broer Jhon de komende weken aanschuift bij de technische staf van FC Presikhaaf  is niet duidelijk. John van Beukering traint momenteel nog bij zijn club op Indonesië, FC Pelita Jaya. Over een maand keert hij terug naar Nederland. Maar wanneer hij zich daarna weer moet melden bij Pelita is onduidelijk. Dennis van Beukering: “Het is allemaal vrij vaag in verband met een geplande fusie van twee voetbalbonden. Wanneer de competitie weer begint, is nog niet eens bekend.”
De broers Van Beukering hadden vorige week wel een gesprek met de nieuwe bondscoach van Indonesië, Wim Rijsbergen. De bondscoach gaf de toezegging dat  Jhon van Beukering gewoon meeloopt in de selectieprocedure van het nationale elftal, indien hij een Indonesisch paspoort heeft. Volgens Dennis van Beukering zijn de benodigde papieren om louter bureaucratische redenen nog niet gereed. Dennis van Beukering: “Voor Jhon wordt het erg frustrerend. Hij reist elke keer voor niets naar Indonesië. We hopen dat er snel een oplossing komt.”