Favorieten sneuvelen in Windmill Cup

20 juli 2013 | Van onze AS-redactie

De halve finales in het enkelspel van het tennistoernooi om de Windmill Cup in Velp leverden zowel bij de jongens als bij de meisjes een verrassing op. Bij de jongens ging de als eerste geplaatste Karl Friberg onderuit.

De Zweed verloor onverwacht in drie sets van de als derde geplaatste Gabriël Decamps. Friberg won nog wel de eerste set, maar was kansloos in de tweede en derde set: 4-6, 6-2, 6-2. De Braziliaan neemt het morgen in de finale op tegen de Argentijn Camilo Ugo Carabelli (6), in twee sets te sterk was voor de Zwitser Gabriël Currlin: 6-4, 6-4.
Bij de meisjes voorkwam de als tiende geplaatste Chinese Jia Qi Ren een volledig Russische finale bij de meisjes. Ze won in tweesets van de als tweede geplaatste Valeriya Yushchenko: 6-1, 6-4.
Qi Ren ontmoet in de finale de grote favoriet Amina Anshba. Zij maakte tegen haar Russische landgenote geen fout: 6-3, 6-1.

Zaterdag werden al de finales gespeeld in het dubbeltoernooi van de Windmill Cup. Bij de jongens won de als eerste geplaatste Russisch-Duitse combinatie Alen Avidzba/Niklas Schell van de Finnen Emil Ruusuvuori/Masi Sarpola [8]: 6-4, 6-3. De Russinnen Amina Anshba/Kristina Kislyak [1] versloegen in de eindstrijd bij de meisjes Astrid Wanja Brune Olsen/Malene Helgo [2] uit Noorwegen: 6-3, 6-1.

Team Japan werd vandaag onderscheiden met de Fair Play Award. Sinds enkele jaren wordt deze award op alle ITF jeugdtoernooien uitgereikt aan het meest sportieve team. Viel de Japanse coach Hayoto Sakurai in voorgaande jaren al positief op, ook zijn spelers waren deze week weer een toonbeeld van beleefdheid en sportiviteit. Taalbarrières werden met grote vriendelijkheid en begrip overbrugd. De jury waardeerde bovendien het aanmoedigen van teamgenoten tijdens de wedstrijden.

Zondag is de laatste dag van de Windmill Cup 2013. De beide finales in het enkelspel beginnen om 10.30 uur en aanlsuitend is de prijsuitreiking.
10.30 uur, finale jongens enkel: Camillo Ugo Carabelli (Arg) [6] – Gabriel Decamps (Bra) [3]
10.30 uur, finale meisjes enkel: Jia Qi Rhen (Chn) [10] – Anshba (Rus) [1]