Fans Vitesse steunen Guram Kashia

27 januari 2016 | Van onze AS-redactie

Massaal scandeerden de fans van Vitesse in de 37e minuut zijn naam. De Arnhemse supporters staken hun aanvoerder en held, Guman Kashia (met rugnummer 37), daarmee een hart onder de riem.


Guram Kashia is zijn basisplaats namelijk kwijtgeraakt. Dat gebeurde al onder de naar Maccabi tel Aviv vertrokken trainer Peter Bosz, maar ook onder Rob Maas is de centrale verdediger van aanvoerder tot bankzitter geworden. Kashia stond voor het laatst op 22 november van het vorig jaar in de basis. In de uitwedstrijd bij ADO Den Haag (2-2) speelde de Georgische international nog de gehele wedstrijd. Een week later miste Kashia door een hamstringblessure de Gelderse derby tegen NEC. Tegen PSV keerde de verdediger op 5 december terug in de selctie, maar moest vanaf de bank toekijken.
Dat was daarna ook het geval tegen Heracles, FC Twente, Cambuur, Ajax en woensdagavond tegen PEC Zwolle. Alleen tegen Cambuur viel Kashia nog in de laatste minuut in voor Valeri Qazaishvili.
De supporters van Vitesse vonden het blijkbaar de hoogste tijd Kashia te steunen. In Gelredome gingen de fans in de 37e minuut staan en scandeerden zijn naam. Kashia kon die geste wel waarderen en stapte uit de dug-out om de fans te bedanken.