Extra reeks VVO na gelijkspel

10 mei 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VVO moet via de nacompetitie proberen degradatie uit de derde klasse C te voorkomen. De Velpse ploeg kwam in Hengelo niet verder dan een gelijkspel bij Pax: 0-0. Door dat resultaat eindigde VVO als elfde. 

De kater was zondag groot bij VVO, dat bij Pax had moeten winnen om de nacompetitie te ontlopen. De Velpse ploeg kreeg in Hengelo ook goede mogelijkheden het duel naar zich toe te trekken, maar de afronding liet te wensen over. Al in de tweede minuut miste Marco Corba een grote kans voor de bezoekers. Het duel ging daarna gelijk op en de 0-0 ruststand was in overeenstemming met de krachtsverhoudingen.
Na de pauze moest VVO in de 60e minuut met tien man verder. Dennis de Ridder trapte na en werd door de arbiter met rood van het veld gestuurd. Opvallend genoeg had de ploeg van trainer Eric Arentsen daarna het beste van het spel. De Velpenaren kregen ook de beste kansen. Joost Baarslag kogelde snoeihard op de paal en Martijn Maassen van den Brink kreeg daarna de beste mogelijkheid. De Velpse speler stond bijna op de doellijn, maar kreeg de bal niet in het doel van Pax.
Vlak voor tijd moest VVO met negen man verder. Bert Peterse kreeg zijn tweede gele kaart. VVO hield niettemin stand.
 
VVO treft in de nacompetitie in de halve finale Mariënveld, winnaar van de derde periodetitel in de vierde klasse C. De Velpse ploeg speelt op donderdag 14 mei eerst uit. Op zondag 17 mei volgt de return op sportpark De Pinkenberg.