Ex-voorzitter weerlegt aantijgingen

4 juli 2014 | Van onze AS-redactie

Oud-voorzitter Chris Stockentree van MASV betitelt alle aantijgingen van het nieuwe bestuur van de Arnhemse club aan zijn adres als ‘onzin’. “Het is erg gemakkelijk iemand die weg is nu de schuld van alles te geven.”

 

Stockentree was bijna anderhalf jaar bestuurslid van MASV en vervulde de rol van interim-voorzitter en secretaris. Succesvol was die periode, zowel sportief als op bestuurlijk vlak, allerminst. “Maar ik heb dit niet voor mezelf gedaan”, zegt Stockentree. “Ik heb MASV niet nodig om plezier te hebben. Door Marco van Zanten en Ben de Ridder ben ik ooit gevraagd de club te helpen. In januari 2013 ben ik in het bestuur gekomen en in april werd ik interim-voorzitter. In dat laatste had ik geen trek, maar dat heb ik op verzoek toch gedaan.”
In maart van dit jaar stapte Stockentree op. “Marco van Zanten besprak dingen met Ben de Ridder achter mijn rug om. Ik vind dat je problemen eerst binnen het bestuur moet bespreken. Niet eerst met anderen. Maar als die anderen het beter kunnen, is dat prima. Dan ben ik weg. Via bestuurslid Dennis Kruidbos ben ik de volgende dag gevraagd terug te komen. Dat heb ik gedaan, onder één voorwaarde: zijn er problemen, dan bespreken wij dat in het bestuur. Dat is me toen beloofd, maar drie maanden later gaat het weer mis en gebeurt precies hetzelfde.”

Stockentree vindt het niet chique dat de vuile was zo wordt buiten gehangen door het nieuwe bestuur. Vooral omdat al die aantijgingen volgens Stockentree niet waar zijn. “Zoals het ontslag van Vincent Selhorst echt geen eenmansactie van mij was. Een persoonlijke vete tussen mij en Vincent? Het ontslag had te maken met afspraken tussen trainer en spelers en trainer en bestuur. Van de vijf bestuursleden stemden vier voor ontslag en er was één onthouding. Dat ene bestuurslid heeft zich vervolgens geconformeerd aan het besluit. Het heeft dus niets met een eenmansactie te maken. Ik vind het ook flauw om Vincent hier nog bij te halen.”
De ex-voorzitter verwijst ook het ‘stiekem invullen van overschrijvingsformulieren’ naar het rijk der fabelen. “Het hele tweede elftal wilde naar een andere club. De spelers vroegen om overschrijvingsformulieren en dat mag je niet weigeren als aan contributies is voldaan. Ik heb de overige bestuursleden toen nog via een mail op de hoogte gebracht.”

Stockentree bestrijdt ook dat hij de sponsor heeft gebeld om de kleding op te halen. “Jamy Vahlkamp, de sponsor, vroeg mij hoe het zat met het eerste elftal. Ik heb toen gezegd dat er 22 uitschrijvingen waren en dat het waarschijnlijk moeilijk zou worden een eerste elftal op de been te brengen. Toen zei hij, dat hij dan de spullen kwam ophalen. Dat is de volgende dag ook gebeurd. Peter Moors heeft hem daarbij geloof ik nog geholpen de kleding naar de auto te brengen. Ook Marco van Zanten was daar nog bij. Het klopt dat Ben de Ridder hiervan niet op de hoogte was.”
Stockentree is een ervaring rijker en een illusie armer. “Wat ik mezelf verwijt? Dat ik te open ben. Ik houd van een overlegcultuur, maar dat geldt blijkbaar niet voor iedereen. Bij MASV lopen mensen die het liever alleen beslissen.”