Eto’o velt vonnis over Vitesse

9 augustus 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse is uitgeschakeld in de Europa League. De Arnhemse kon donderdag in de return in Gelredome de in Rusland opgelopen 2-0 achterstand niet meer rechttrekken. De ploeg van trainer Fred Rutten verloor door twee treffers van Samuel Eto’o opnieuw met 0-2.

Samule Eto’o maakte donderdag in de tweede wedstrijd van de derde voorronde van de Europa League het verschil in Gelredome. Drie minuten na rust verschalkte de spits de defensie van Vitesse en besliste daarmee de tweestrijd: 0-1. Simon Cziommer kreeg in de 59e minuut zijn tweede gele kaart, waardoor Vitesse met tien man kwam te staan, maar veel maakte dat al niet meer uit.
Na een overtreding van aanvoerder Guram Kashia van Vitesse bepaalde Eto’o in de 83e minuut vanaf de strafschopstip de eindstand op 0-2. In de slotfase kreeg Vitesse via Bony, Chanturia en Havenaar nog kansen op een tegentreffer, maar ook die waren niet aan de spitsen besteed.
Vitesse begon onder luide aanmoedigingen van de 14.000 toeschouwers hartstochtelijk aan het duel. In de 25e minuut vond Jonathan Reis uit een vrije trap doelman Gabulov op zijn weg en in de rebound schoot Marco van Ginkel over. Het was de beste kans voor de thuisploeg.
Door de nederlaag zit het Europese avontuur van Vitesse er al op. De ploeg kan zich nu volledig richten op de competitie. De ploeg van trainer Fred Rutten opent het seizoen zondag thuis tegen ADO Den Haag.