Estavana Polman: ‘Trots op zilver’

14 augustus 2011 | Van onze AS-redactie

Na een fantastisch toernooi moesten de handbalsters van Oranje op het EK onder 19 zondag genoegen nemen met zilver. In de finale was Denemarken met 29-27 te sterk. “Het is even balen, maar van zilver kunnen we ook genieten”, zei aanvoerder Estavana Polman.

Natuurlijk was er na het duel met Denemarken de teleurstelling. Oranje had na een voortreffelijk toernooi ook de finale in Rotterdam graag winnend afgesloten. “Maar het zat er niet in”, sprak Polman na afloop. “We zijn niet goed gestart en dat kan niet tegen Denemarken. Daarvoor is die ploeg veel te sterk.”
Oranje nam nog wel een 2-0 voorsprong, maar verloor daarna de greep op de wedstrijd. Bij rust keek de Nederlandse ploeg al tegen een 13-17 achterstand aan. “We hebben in alle andere wedstrijden als team gespeeld. Het was nu vaak te individueel en we waren niet scherp”, gaf Polman als verklaring voor het mindere optreden.
Na de hervatting liepen de Denen verder uit. Bij 22-28 was het duel beslist, al kwam Oranje nog terug tot 27-29. Bij 23-29 scoorde Polman een curieuze goal, toen ze de keepster van de Denen de bal afhandig maakte en in het lege doel schoot. Met 3 assists in de laatste minuten liet de Arnhemse zien ook een prima aangever te zijn. Polman kwam tegen Denemarken tot 3 treffers en stond met 10 beslissende passes ook nog eens aan de basis van een treffer.
Het resultaat in de finale was een tegenvaller, maar Polman keek met een goed gevoel terug op het toernooi. “We zijn steeds beter gaan spelen en dan hoop je dat je ook de finale wint. Helaas is dat niet gelukt, maar op de zilveren medaille kunnen we ook trots zijn”’, zei Polman, die zondagavond in Ahoy’ met alle deelnemende ploegen nog een feestje had.
Woensdag vertrekt de 19-jarige Arnhemse naar Denemarken, waar ze komend seizoen uit gaat komen voor Sønderjyske HK.