Estavana Polman tekent bij Esbjerg

24 januari 2013 | Van onze AS-redactie

Handbalster Estavana Polman speelt volgend seizoen bij het Deense Team Esbjerg. De 20-jarige Arnhemse tekende een contract voor twee jaar. Polman komt nu voor het tweede seizoen uit voor Sønderjyske, dat ook uitkomt in de hoogste Deense divisie.

Voor international Polman, die momenteel met honderd treffers achter haar naam topscorer is van Denemarken, was veel belangstelling. De Arnhemse hakte echter al snel de knoop door en koos voor Team Esbjerg. Polman kan zich nu volledig concentreren op Sønderjyske, dat na het kampioenschap in de op één na hoogste Deense divisie, nog wat punten moet vergaren om het eredivisieschap met haar huidige club ook voor volgend seizoen veilig te stellen.
“Ik ben erg gelukkig bij Sønderjyske, maar ik voel dat ik klaar ben voor de volgende stap in mijn carrière”, vertelt Polman, die onder de indruk is van de Deense competitie. “Ik ben er vrij zeker van, dat Team Esbjerg geschikt is voor mij.”
Polman begon haar handbalcarrière bij UDI 1896. Op eredivisieniveau kwam ze daarna uit voor het Arnhemse AAC 1899 en VOC Amsterdam. In de zomer van 2011 zette Polman haar handballoopbaan voort in Denemarken. Met Sønderjyske promoveerde Polman in haar eerste seizoen naar de hoogste klasse. Daarin neemt Sønderjyske nu een achtste plaats in met 8 punten uit 14 duels. Haar nieuwe club, Team Esbjerg, staat op een vijfde plaats met 19 uit 14.
Esbjerg ligt in Zuid-Denemarken aan de westkust van het schiereiland Jutland.

—————————————————————

                                             (Advertentie)

Voetbalvereniging DVOV uit Velp zoekt voor het seizoen 2013 – 2014 voor het eerste elftal een resultaatgerichte hoofdtrainer. DVOV komt nu uit in de derde klasse van het zaterdagvoetbal en is een ambitieuze vereniging met 500 leden.

Naast ervaring als hoofdtrainer heeft u affiniteit met jeugdvoetbal en bent u in het bezit van het diploma TC 2. De trainer-coach verzorgt tweemaal per week, op de dinsdag- en donderdagavond, de training van onze selectie en heeft daarbij oog voor het inpassen en de doorstroming van onze jeugd. Op de zaterdag bent u verantwoordelijk voor de coaching van ons 1e elftal.

U bent in staat een hechte teamsfeer te creëren en spelers beter te maken. U staat zowel tussen als boven de groep en communiceert goed met de trainer van het 2e elftlal en de jeugdteams. Daarnaast heeft u oog voor de clubcultuur.

Heeft u interesse ?

Uw sollicitatie kunt u voor 6 februari per e-mail sturen naar: secretaris@dvov.nl.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Oscar Hutjes, telefoon: 06-19505375

—————————————————————