Estavana Polman in selectie Oranje

18 september 2013 | Van onze AS-redactie

Handbalster Estavana Polman (foto) is door bondscoach Henk Groener opgenomen in de selectie van het Nederlands team. De Arnhemse, dit seizoen actief voor Team Esbjerg, start met Oranje in oktober de kwalificatiereeks voor het EK, eind 2014.

De Arnhemse bondscoach Henk Groener heeft geen nieuwe namen in zijn selectie. Hij werkt met dezelfde groep, die zich in juni ten koste van Rusland kwalificeerde voor het WK, dat in december van dit jaar wordt gehouden in Servië. Alleen Lois Abbingh, herstellende van een knieoperatie, en Sanne van Olphen, oud-ploeggenote van Polman bij SonderjyskE, ontbreken voorlopig. Van Olphen heeft pas haar pols gebroken.
Oranje start de kwalificatiereeks voor het EK, dat van 7 tot 21 december wordt gehouden in Hongarije en Kroatië, op woensdag 23 oktober met een thuiswedstrijd tegen Italië. Op zondag 27 oktober speelt het Nederlands team uit tegen Turkije. Pas in 2014 wordt de kwalificatie reeks vervolgd. net als tegen Italië speelt Oranje de thuiswedstrijden tegen Spanje (woensdag 26 maart) en Turkijke (zondag 15 juni) in Topsportcentrum Rotterdam.
De beste twee landen plaatsen zich voor het EK. ‘Ik vind dat we daar bij horen’, zegt Groener op de website van het Nederlands handbal Verbond (NHV). ‘Kijkend naar de resultaten van de laatste jaren is Italië het zwakste team in de groep, Spanje de sterkste. Waarschijnlijk is de tweede wedstrijd, uit tegen Turkije, al een sleutelwedstrijd.’

Estavana Polman in selectie Oranje

7 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Estavana Polman (foto) maakt deel uit van de selectie van het Nederlands vrouwenhandbalteam, dat op 19 oktober oefent tegen Tunesïe. Dat duel wordt gespeeld in sporthal Elderveld in Arnhem en begint om 20.15 uur.

Behalve Polman selecteerde bondscoach Henk Groener met Angela Malestein en Lois Abbingh nog 2 speelsters die in augustus deel uitmaakten van Jong Oranje, dat op het Europees kampioenschap onder 19 jaar een zilveren medaille behaalde.
Het grote Oranje bereidt zich eind oktober voor op het WK in Brazilië, dat begin december wordt gehouden. Na het duel met Tunesië in Arnhem ontmoet Oranje de volgende dag in Nieuwegein dezelfde tegenstander. Op 22 en 23 oktober treft de ploeg van Henk Groener Noorwegen.
Voor Estavana Polman is de eerste wedstrijd tegen Tunesië in sporthal Elderveld een weerzien met het Arnhemse publiek. De 19-handbalster, eerder uitkomend voor AAC 1899, speelt dit seizoen bij het Deense Sonderjyske.
In Denemarken staat Sonderjyske in de eerste divisie met Lingby HK op een gedeelde eerste plaats met 10 punten uit 5 wedstrijden. In de met 32-31 gewonnen uitwedstrijd bij Odense scoorde Polman donderdagavond 6 keer. In september werd ze uitgeroepen tot speler van de maand. Voordat de Arnhemse afreist naar Nederland speelt ze nog 2 competitieduels met Sonderjyske, zondag thuis tegen Ringkobung en zaterdag 15 oktober uit tegen Oresund.