Estavana Polman ‘Gelders talent 2010’

7 december 2010 | Van onze AS-redactie

Estavana Polman is op het ‘Gelders Sportgala’ in de Vereeniging in Nijmegen gekozen tot Gelders sporttalent van het jaar 2010 bij de meisjes. De Arnhemse hockeyster Saskia van Duivenboden en BMX-rijdster Laura Smulders waren ook genomineerd.

Estavana Polman (18) verblijft momenteel met de HandbalAcademie op stage in Noorwegen. Haar broer Dario, handballer van AHV Swift, nam de honneurs waar en kreeg uit handen van ex-toptafeltennisser Trinko Keen de prijs uitgereikt.
Estavana Polman reageerde vanuit Noorwegen verheugd op haar uitverkiezing. “Dit had ik echt niet verwacht. Ik ben hier heel erg blij mee en dat was ik ook al met mijn nominatie.”
Estavana Polman excelleerde dit jaar op het WK onder 18 jaar. Zij scoorde voor Nederland tien goals in de gewonnen strijd (27-26) om het brons tegen Frankrijk en was verantwoordelijk voor 25 assists op dat toernooi. Afgelopen seizoen kwam Polman nog uit voor het Arnhemse AAC 1899. Dit seizoen speelt ze voor landskampioen VOC in Amsterdam.

Saskia van Duivenboden (17) viel dus buiten de prijzen. De keepster van hockeyvereniging Nijmegen behaalde met het Nederlands hockeyteam eind augustus een gouden medaille op de Jeugd Olympische Spelen (14 tot en met 18 jaar) in Singapore. Van Duivenboden verrichtte in de gewonnen finale tegen Argentinië luttele seconden voor tijd een cruciale redding bij een strafcorner. Na een 1-1 stand na de reguliere speeltijd won Nederland na verlenging met 2-1.