Esen Gürbüz mist finale Arnhem Cup

8 juni 2012 | Van onze AS-redactie

FC Presikhaaf moet het zondagavond in de finale van de Arnhem Cup tegen De Bataven stellen zonder Esen Gürbuz. De topscorer is na zijn rode kaart in de halve finale tegen RKHVV geschorst.

FC Presikhaaf en De Bataven stonden ook in de editie van 2011 in de finale tegenover elkaar. De Bataven was toen met 3-0 te sterk. “Dat was eigenlijk geen finale”, zegt trainer Dennis van Beukering. “Wij hadden ons kruit in de halve finale tegen RKHVV toen al verschoten. Op de donderdag voor de finale hebben wij toen met 10 tegen 11 een topprestatie geleverd. De finale kwam daarna te vroeg, we waren amper hersteld.”
FC Presikhaaf is nu uitgerust. Van Beukering: “Het wordt een mooie finale. Een afscheidswedstrijd voor de meeste van mijn jongens. Ze zijn er op gebrand om de Arnhem Cup te winnen.”
Van Beukering kan geen beroep doen op zijn spits Esen Gürbüz. De aanvaller kreeg in de halve finale een rode kaart, nadat hij al was gewisseld. Gürbüz zou trainer Bram van Aken hebben beledigd.
Van Beukering: “Esen is door de KNVB voor 1 wedstrijd geschorst. Volgens de reglementen van de Arnhem Cup mag hij na een rode kaart ook in het toernooi de eerstvolgende wedstrijd niet spelen. Esen wordt dus tweemaal gestraft voor iets wat hij helemaal niet gedaan heeft. Echt belachelijk.”
Van Beukering kan verder beschikken over een complete selectie. Ook Shiwan Hamdaziz, die eerder ook uitkwam voor De Bataven, is weer beschikbaar. “Hij is fit”, aldus Van Beukering.
FC Presikhaaf en De Bataven kenden beide een uitstekend seizoen. De ploeg van Dennis van Beukering werd met overmacht kampioen van de tweede klasse, De Bataven pakte de titel in de eerste klasse en promoveerde naar de hoofdklasse.
In de halve finale van het toernooi om de Arnhem Cup imponeerden beide ploegen . FC Presikhaaf walste over Rheden heen (7-0), De Bataven was met 4-1 te sterk voor hoofdklasser RKHVV (4-1).
De finale op het terrein van Elsweide tussen FC Presikhaaf en titelhouder De Bataven begint zondag om 19.00 uur.

 

 

 

h