ESCA zorgt voor daverende stunt

12 maart 2011 | Van onze AS-redactie

ESCA heeft zaterdag in 4A voor een daverende stunt gezorgd. De Arnhemse ploeg versloeg de grote titelfavoriet Kesteren met 1-2.  Het was de eerste nederlaag voor Kesteren dit seizoen.

ESCA begon wederom gehavend aan de wedstrijd en miste zes basisspelers. Ten opzichte van vorige week moest de ploeg nu ook Bonne Leeuwenkuyl en Mitchel Gudden missen en had het met enkele A-spelers erbij 1 wissel op de bank. De eerste helft was rommelig van beide kanten en ging gelijk op.  Beide teams werden slechts via afstandsschoten gevaarlijk en konden geen grote kansen creëren, totdat Houweling doorbrak en zijn solo werd gestopt in het zestienmeter gebied: penalty. Dit buitenkansje werd koelbloedig benut door Bolder, 0-1. ESCA dacht met deze stand te gaan rusten, maar in de laatste seconden werd er alsnog gelijk gemaakt. 
De tweede helft was veel opener en leuker om naar te kijken. Kesteren wilde aanvallen, maar kon geen kansen creëren en ESCA was bijzonder gevaarlijk in de omschakeling. Het cruciale moment van de wedstrijd was echter de rode kaart voor Kesteren na 70 minuten. Natrappen van de spits van Kesteren leverde hem een terechte rode kaart op. Daarna ging ESCA nog meer druk zetten en kreeg het enkele goede kansen. Houweling, Samson en van Cooten faalden echter in de afwerking. Vlak voor het eindsignaal kreeg het dan toch wat het verdiende, Houweling werd weggestuurd en legde af op invaller Laurens Jansen die koelbloedig bleef: 1-2.

Andere uitslagen 4A:
DVE-Trajanus – SCOranje     3-0
Oranje Blauw  – Blauw Wit      4-1