ESCA zet Lankwarden op zaterdagteam

6 april 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Chris Lankwarden (foto) wordt met ingang van komend seizoen trainer van de eerste zaterdagselectie van ESCA. Lankwarden is nu voor het derde jaar trainer van het eerste zondagelftal van de Arnhemse voetbalclub.

Lankwarden wordt bij de zaterdagtak van vierdeklasser ESCA de opvolger van Stef Kool, die als assistent-trainer wel betrokken blijft bij de eerste zaterdagselectie. Kool wordt daarnaast verantwoordelijk voor de coördinatie van het belofteteam onder 23 jaar en zal hij zich verder bezighouden met het opzetten van een nieuw A-juniorenteam.
De stap van Lankwarden van de zondag- naar de zaterdagtak van ESCA mag opmerkelijk worden genoemd. Lankwarden denkt daar zelf wat anders over. “Ik heb hele leuke jaren gehad bij het zondagteam, maar het is goed als er na 3 jaar een keer een andere trainer voor de groep komt. Aan de andere kant is ESCA nog steeds bezig zich te ontwikkelen. Ik wil daar heel graag aan mee blijven helpen, want ik heb het hier nog steeds geweldig naar mijn zin.”
Die kans bood het bestuur van ESCA aan Lankwarden, die in zijn eerste jaar bij ESCA met zijn ploeg het kampioenschap in de zesde klasse behaalde. Vorig seizoen haalde ESCA de nacompetitie in de vijfde klasse, maar miste de promotie. Ook dit seizoen hebben de Arnhemmers nog kans zich te plaatsen voor de nacompetitie.
Volgens bestuurslid Bert Roetert van ESCA gaat het met de Arnhemse club de goede kant op. “Behalve dat er 3 elftallen zijn bijgekomen is ook het kader verbreed. Voor volgend seizoen hebben we ambitieuze plannen en dat heeft ondermeer geresulteerd in een andere samenstelling en taakverdeling van de technische staf. Op heel korte termijn verwachten we ook een nieuwe trainer voor de zondagselectie te kunnen presenteren”, aldus Roetert.