ESCA wint stadsderby van AZ 2000

4 maart 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

ESCA heeft de stadsderby tegen AZ 2000 in de vijfde klasse F met 2-1 gewonnen. De gasten gingen in de slotfase fel op jacht naar de gelijkmaker, maar de ESCA-defensie hield stand.

AZ 2000 was vanaf de aftrap niet bij de les, want binnen 1 minuut lag de bal al in het doel achter doelman Tim Sio. Een corner werd knap ingekopt door Ali Deniz.
AZ 2000 probeerde via een verzorgde opbouw aan het voetballen te komen, maar de spelers van ESCA zaten fel op de bal en gaven weinig ruimte weg.
In de 2e helft lag de bal weer snel in het doel van AZ 2000. Nu duurde het iets langer: 5 minuten. Opnieuw was Ali Deniz de doelpuntenmaker. Toch bleven de gasten de voetballende oplossing zoeken. De handige spelers van ESCA bleven dreigend, maar AZ 2000 kwam beter in de wedstrijd en ging op jacht naar de aansluitingstreffer. In de 58e minuut was het raak. Joeward Hoogenbergen klopte op snelheid de hele defensie, omspeelde de ESCA-keeper en schoot de bal in het lege doel.
AZ 2000 ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg enkele mooie kansen. De grootste kans was voor Amar Lachman die knap inschoot, maar de keeper van ESCA haalde de bal nog uit de hoek en in de rebound was hij zelfs op tijd om de inzet van Karim El Attrach te blokkeren.
“In de laatste 10 minuten speelden achterin 1 op 1 en met een extra spits probeerden we nog iets te forceren”, zei trainer Delano Verwey van AZ 2000 na afloop. “Dat leidde tot enkele hachelijke situaties voor de goal van ESCA, maar de bal wilde maar niet goed vallen.”
In de counter kreeg ook ESCA nog kansen. “Maar ESCA snakte naar het einde. Typerend was dat ze veel bezig waren met tijdrekken en vanuit de dugout werd aan de scheidsrechter gevraagd af te fluiten, terwijl er volgens mijn stopwatch pas 43 minuten gespeeld waren en er dus ook nog blessuretijd bij moest. Op basis van de hele wedstrijd vond ik een gelijkspel de juiste verhouding. Maar we waren niet in ons beste doen”, zei AZ-trainer Verwey, die door blessures en schorsingen genoodzaakt was om Leo Janga, normaal elftalleider, op te stellen als linksback. “Hij is 48 jaar, dus dat zegt genoeg. Maar hij heeft het wel goed gedaan.”
Trainer Chris Lankwarden van ESCA sprak na afloop van een dikverdiende zege van zijn ploeg. “Ook in de tweede helft hebben wij het heft in handen gehad.”

Vijfde klasse F
Uchta – De Paasberg       0-4
Barneveld – SVHA           3-3
ESCA – AZ 2000              2-1 
FC Jeugd – Roda’28         3-0
Ewijk – SC Oranje            5-2