ESCA wint, maar ziet ‘rood’ van woede

7 november 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handballers van ESCA wonnen zaterdag in de eerste klasse A met 24-21 van OBW. Over  de uitslag had na afloop niemand het. Wel over de 3 rode kaarten, waarvan er één voor ESCA-speler Jordy Brunekreef was.

Trainer Michael de Blok (foto) van ESCA was na afloop witheet. Zijn woede richtte zich vooral op de arbiters Ten Zijthof en Warffemius, die in de ogen van de ESCA-trainer veel te lankmoedig hadden gefloten en met 2 maten hadden gemeten.
De Blok: “Jordy Brunekreef en een speler van OBW waren met elkaar aan het bakkeleien en beiden kregen de rode kaart. Na afloop is er wel voor Jordy een rapport opgemaakt, maar niet voor die speler van OBW. Dat is toch vreemd?”
De Blok kreeg zelf ook nog een gele kaart. “Omdat ik tegen de scheidsrechters zei, dat zij er ook waren voor de veiligheid van mijn spelers. Meer heb ik niet gezegd en ook niemand beledigd, want dat doe ik namelijk nooit.”
De Blok had zijn ploeg meegeven simpel te handballen en de duels zoveel mogelijk te ontlopen. Dat lukte niet. “OBW speelt vechthandbal en de irritatie nam tijdens de wedstrijd toe. Jordy Brunkereef, Lex ten Velde en Sander Meijer werden gewoon achterover getrokken. Er waren hele gevaarlijke overtredingen bij  en dan bepaalt de scheidsrechter de grens. Dit heb ik nooit eerder meegemaakt.” 
ESCA leidde bij rust al met 16-10. Na de pauze kwam OBW wat dichterbij, maar de Arnhemse zege kwam nooit in gevaar.
In de eerste klasse A verloor De Gazellen voor het eerst. De Doetinchemse club gaat met 8 punten uit 5 duels nog wel aan kop, maar ESCA heeft met 7 uit 4 nu de minste verliespunten.

Uitslagen Eerste klasse A
ESCA – OBW                        24-21
UDI 1896 2 – Minerva       19-16
De Gazellen – Achilles 2   18-20
AHV Swift 3 – Duiven        26-28