ESCA verliest de aansluiting

7 januari 2014 | Van onze AS-redactie

De handballers van ESCA hebben de aansluiting met de topploegen van de hoofdklasse B verloren. De Arnhemse formatie was thuis niet opgewassen tegen De Gazellen: 23-35.

 

ESCA hoopte tegen De Gazellen, de nummer twee op de ranglijst, voor een volle tribune in sporthal Valkenhuizen op een stunt, maar dat bleek te veel gevraagd. Zonder de naar stadgenoot Swift vertrokken Jordy Brunekreef bleek ESCA aan kwaliteit te hebben ingeboet. Daarbij kwam, dat tegen De Gazellen ook doelman Stef Beukers wegens werk niet beschikbaar was.
Dat laatste kwam ESCA halverwege de eerste helft duur te staan. Na een geljkopgaand begin kreeg De Gazellen weliswaar de overhand, maar pas na een blessure van de enig beschikbare doelman Thomas de Ruiter kon De Gazellen ruim afstand nemen.
De Ruiter kwam na ruim een kwartier in botsing met een speler van De Gazellen. Tot grote frustratie van ESCA-trainer Michael de Blok (foto) mocht de doelman niet eerst worden opgelapt en moest het spel direct worden hervat. Veldspeler Daan Soumokil moest tussen de palen gaan staan en in korte tijd liep De Gazellen toen uit naar een ruime voorsprong. Bij rust stond het 11-17 in het voordeel van de gasten en daarmee was de wedstrijd al bijna beslist.
Na de hervatting liep de score, met een gehavende De Ruiter weer in het doel, snel op naar 13-23. ESCA herpakte zich toch nog en wilde niet overlopen worden. Toen Sander Nienhuis, in de ogen van ESCA volkomen ten onrechte, tien minuten voor tijd de rode kaart kreeg, was het helemaal gedaan met ESCA. De bezoekers uit Doetinchem liepen daarna weer verder uit en behaalden een 35-23 zege.
Met 14 punten uit 11 duels staat ESCA nu op een vierde plaats. Baarn voert met 21 uit 11 de ranglijst aan. De Gazellen lijkt met 19 uit 11 de enig overgebleven concurrent voor de titel. BDC is derde met 16 uit 11.
Zaterdag 11 januari begint de terugronde in de hoofdklasse B. ESCA is in sporthal Valkenhuizen dan gastheer van het Nijmeegse Ha-Stu. Dat duel begint om 20.15 uur.

In de Tweede divisie B leed UDI 1896 zondag in de Arnhemse sporthal Kermisland een kostbare nederlaag tegen Sittardia. De Limburgse ploeg was met 29-26 te sterk voor de thuisploeg van trainer Fred Wieland.
UDI 1896 liet in dit duel een groot aantal oplegede kansen liggen en dat kwam de thuisploeg uiteindelijk duur te staan. Op de ranglijst staat de Arnhemse formatie op een gedeelde achtste plaats met 7 punten uit 10 wedstrijden. Alleen Kwieksport staat daar nog onder. Die ploeg pakte in tien duels nog geen enkel punt en incasseerde al 341 treffers.