ESCA tijdelijk zonder trainer Lankwarden

16 september 2010 | Van onze AS-redactie

Chris Lankwarden zit zondag niet bij ESCA op de bank tijdens de stadsderby tegen Elsweide. De Arnhemse voetbaltrainer moet om gezondheidsredenen tijdelijk rust houden.

Lankwarden belandde deze week zelfs een paar dagen in het ziekenhuis. “Ik ben kortgeleden aan mijn voet geopereerd en er traden wat complicaties op. Ik ben daarom naar de huisarts gegaan en daar gaf ik aan dat ik nog wat klachten had. Het bleek, dat die konden wijzen op longembolie, dus heb ik meteen bloed af laten nemen”, legt Lankwarden uit.
Eenmaal thuis kreeg de Arnhemmer een telefoontje. “Ik moest met spoed terugkomen en ze hebben me dinsdag en woensdag in Rijstate gehouden voor onderzoek. Een longembolie was het niet, maar er was wel sprake van een infectie.”
Woensdagavond mocht Lankwarden weer naar huis. “Maar ik blijf onder controle en moet het even rustig aan doen. Je staat er nooit zo bij stil, maar vandaag kan het halleluja zijn en de volgende dag ziet alles er ineens heel anders uit.”

Lankwarden mist zondag in ieder geval de uitwedstrijd van zijn ploeg bij Elsweide. “Daar baal ik vreselijk van. Ook een oude club van mij en ik had graag even een babbeltje gemaakt met Gerrit Dassen, de voorzitter. Wat verhalen ophalen uit de oude BVH-tijd, toen Gerrit daar voorzitter was. Maar mijn gezondheid is nu even het belangrijkste.”

Lankwarden hoopt volgende week zondag wel weer langs de lijn te staan. “Maar zeker is dat nog niet. Wat me wel heel goed doet zijn de reacties. Van de vader van Dennis en Jhonny van Beukering en van scheidsrechter Nico Kooy heb ik een mailtje gehad en Marcel Tombokan, Eddie Wolsink en René van Eijk, de oude directeur van de ASF, heb ik een telefoontje gehad. Kijk, zo zit de Arnhemse sportwereld ook weer in elkaar.”