ESCA te licht voor sterk AZ 2000

30 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

AZ 2000 heeft de stadsderby in 4A van het zaterdagvoetbal tegen ESCA gewonnen. De Zuid-Arnhemmers waren met 6-2 te sterk voor de ‘noorderlingen’. Bij rust leidde AZ 2000 al met 3-1.

AZ 2000 begon sterk aan de wedstrijd, maar kwam toch op achterstand. Joris Daniëls krulde de bal uit een vrije trap schitterend in de bovenhoek: 0-1.
“Daarna werd het verschil tussen de mannen van AZ 2000 en de jongens van ESCA pijnlijk duidelijk”, zei doelman Bart Dopper van ESCA.
ESCA kon namelijk niet lang genieten van die voorsprong. Ricardo Bijker, na een steekpass van Jonathan bal, scoorde fraai de gelijkmaker: 1-1. Na die treffer kreeg AZ 2000 vleugels.
Ulas Tuncer zette AZ 2000 op voorsprong. Hij tikte binnen nadat Bob van Zomeren de bal na een mooie voorzet van Jonathan Bal tegen de lat had gekopt. ESCA was daarna even de weg kwijt, want niet veel later bepaalde Achmed Yiaar, na een mooie combinatie met Ulas Tuncer, de ruststand op 3-1.
Na de pauze kende ESCA een vliegende start. Binnen een minuut zorgde Jurriën Schouten voor 3-2. Daarna was het afgelopen met de bezoekers. Vooral in de omschakeling was ESCA zwak en daar maakte AZ 2000 goed gebruik van.
Ulas Tuncer stelde Achmed Yiaar 4-2 te scoren. Bob van Zomeren liet daarna eerst nog een paar kansen liggen, maar zorgde met 2 doelpunten toch voor een 6-2 eindstand.
“Eindelijk weer 3 punten”, verzuchtte AZ-middenvelder Wesley van Londen na afloop. “Die hadden we ook hard nodig. De afgelopen wedstrijden waren we steeds beter dan de tegenstander, maar verzuimden we te scoren. Dat deden we dit keer dus wel. We moeten nu proberen de weg omhoog in te slaan door de komende wedstrijden te winnen.”

Uitslagen Vierde klasse A
AZ 2000 – ESCA                          6-2
SC Oranje – Germania               8-3
Wageningen – Oranje Blauw      2-3
Alverna – DUNO D                      6-0
Wodanseck – Ede Victoria          0-1
EMM – DVE Trajanus                   2-3