ESCA stelt tweede plaats al veilig

19 maart 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handballers van ESCA hebben in de eerste klasse A in Doetinchem hun beste wedstrijd van het seizoen gespeeld. De ploeg van trainer Michael de Blok won met 26-27 bij De Gazellen.

In dit duel stond de tweede plek op het spel en die is nu definitief voor ESCA. “Ik hoop dat die plek ook recht geeft op promotie”, zei Michel de Blok, die lovend was over het spel en de prestatie van zijn ploeg. “Want De Gazellen heeft een goede ploeg met veel schotkracht vanuit de tweede lijn. Ze hebben ook spelers, links- en rechtshanders, die met gemak een balletje van 9 meter in het doel gooien.”
ESCA speelde echter een prima partij en opende sterk: 1-3. Daarna misten de gasten een aantal open kansen en in een mum van tijd stond ESCA met 10-5 achter. Vooral de opbouwrij van de thuisploeg was in die fase op schot.
“We zijn daarna overgeschakeld op een offensieve 5-1 dekking en dat pakte goed uit”, zei De Block.
Bij rust had ESCA de achterstand teruggebracht tot 13-12. Na de hervatting kreeg De Gazellen door de prima dekking van ESCA steeds meer moeite met scoren. De thuisploeg werd regelmatig afgefloten voor tijdspel. ESCA kwam op voorsprong en bouwde die in de slotfase uit tot 3 treffers. “De jongens hebben de wedstrijd daarna slim uitgespeeld”, aldus De Block.
De 26-27 zege bezorgde ESCA 2 belangrijke punten. De tweede plek kan de Arnhemse formatie nu niet meer ontgaan. Zaterdagavond 24 maart (aanvang 20.05 uur) speelt ESCA zijn laatste competitiewedstrijd. In sporthal Valkenhuizen is de Arnhemse ploeg dan gastheer van koploper Achilles 2, dat in Arnhem de titel kan pakken. Bij winst neemt ESCA de kop over, maar Achilles 2 speelde een wedstrijd minder en komt op 31 maart nog in actie tegen Duiven.

Uitslagen Eerste klasse A
De Gazellen – ESCA        26-27
OBW – UGHV                  23-25
Apollo’70 – Achilles 2    24-26
Minerva – Duiven           18-23

Stand aan kop:
1. Achilles 2             16-30
2. ESCA                    17-29
3. De Gazellen         17-24
4. Duiven                 16-22