ESCA slagvaardig bij Blauw Wit: 0-4

9 april 2011 | Van onze AS-redactie

ESCA heeft zaterdag in Nijmegen tegen het lager geklasseerde Blauw Wit eenvoudig met 4-0 gewonnen. De Arnhemmers blijven daardoor in de race voor de nacompetitie in 4A.

ESCA had vanaf het begin controle over de wedstrijd. Blauw Wit kon er maar sporadisch uit komen via de counter. De Arnhemmers kwamen op voorsprong door een door de keeper verkeerd ingeschatte lange bal. Het doorjagen van Tim Houweling leverde uiteindelijk de 0-1 op. Voor rust deed Jurrien Schouten ook zijn duit in het zakje door de rebound van een gekeerd schot van Mitchel Gudden binnen te tikken, 0-2.
Vlak na rust gooide de groenwitten de wedstrijd definitief in het slot via wederom Jurrien Schouten. De spits rondde 1 op 1 met de keeper koelbloedig af. Na de 0-3 kwam ESCA met 10 man te staan door het uitvallen van aanvoerder Mitchel Gudden. Wisselen kon niet meer doordat de wissels al waren verbruikt. Blauw Wit kreeg in die fase wel wat kleine kansjes maar kon geen aanspraak maken op de aansluiting. Zeker niet toen Tim Houweling de 0-4 afdrukte na een knappe aanval via Michiel Schouten over rechts.

Andere uitslagen 4A:
EMM Randwijk – Kesteren       3-5
Germania – Oranje Blauw N   0-1
AZ 2000 – DVE-Trajanus       0-4