ESCA: prima trainingsweek in Belek

10 januari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De selectie van voetbalvereniging ESCA verblijft tot en met 12 januari in het Turkse Belek. De Arnhemse ploeg bereidt zich voor op de tweede helft van het seizoen. Trainer Chris Lankwarden werd in Belek dikke maatjes met collega Gert-Jan Verbeek van AZ.

Lankwarden liep Verbeek, met AZ eveneens op trainingskamp in Turkije, op het trainingsveld in Belek tegen het lijf. “Een hele aardige vent, die Verbeek”, zei de ESCA trainer. “Hij vond het heel bijzonder dat wij hier als vijfdeklasser 8 dagen op trainingskamp waren.”
Met zijn eigen ploeg trainde Lankwarden elke dag eenmaal onder prima omstandigheden. “Spelers groeien op een trainingskamp naar elkaar toe en daarom is dit een prima voorbereiding op de tweede helft van het seizoen”, aldus Lankwarden, die met ECSA in de vijfde klasse F met 19 punten uit 11 wedstrijden op een vierde plaats staat.
Lankwarden en zijn selectie ontmoetten ook nog het Nederlandse scheidsrechterskorps, dat zich onder leiding van scheidsrechtersbaas Dick van Egmond voorbereidt op de tweede helft van het seizoen. Voor de trainer van ESCA een buitenkansje om met arbiter Kevin Blom op de foto te gaan.


Vrienden voor het leven. Chris Lankwarden (rechts) omarmt scheidsrechter toparbiter Kevin Blom.