ESCA pakt op de valreep nog punt

24 december 2013 | Van onze AS-redactie

De handballers van ESCA hebben in de hoofdklasse B een punt overgehouden aan hun bezoek aan Fidelitas/HVBS. In Amersfoort maakt de Arnhemse ploeg na rust een achterstand van zeven treffer nog goed: 25-25.

“Met een plastic bal zonder hars en scheidsrechters uit Utrecht, dan weet je op voorhand al dat het een lastig klus wordt”, sprak ESCA-speler Sander Nienhuis na afloop. “Maar we begonnen ook niet goed aan de wedstrijd. De kerstviering van de avond ervoor zat blijkbaar nog in de benen.”
De dekking van ESCA stond in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden een stuk compacter, maar Fidelitas ging toch met een 12-8 voorsprong de rust in. Coach Michael de Blok van ESCA wees zijn ploeg tijdens de pauze op de zwakke plekken bij de opponent, maar dat sorteerde na de hervatting in eerste instantie nog geen effect. Integendeel, de thuisploeg liep uit naar een voorsprong van zeven treffers.
Pas toen ESCA overging tot een 5-1 dekking met Daan Soumokil als storende verdediger kregen de gasten meer grip op de wedstrijd. Fidelitas maakte meer afrondingsfouten, terwijl Lex ten Velde en Robbert van Oel (foto) namens ESCA wel succesvol waren. ESCA kroop langzaam maar zeker dichterbij en de frustraties bij de thuisclub namen toe. In de laatste minuut scoorde ESCA de gelijkmaker (25-25) en aan die stand kon Fidelitas in de laatste aanval niets meer veranderen.
ESCA staat na 10 wedstrijden op een gedeelde derde plaats met 14 punten. Baarn is met 19 uit 10 koploper. In het nieuwe jaar hervat ESCA de competitie op zaterdag 4 januari met een thuiswedstrijd tegen De Gazellen, dat met 17 uit 10 tweede staat. De Gazellen verspeelde de gedeelde koppositie door zaterdag thuis te verliezen van het tweede team van AHV Swift: 26-27.