ESCA opnieuw in slotfase onderuit

5 november 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handbalsters van ESCA beleven een weinig florissante start van het seizoen. Zaterdag verloor de ploeg van trainer Jos van den Brink thuis wat ongelukkig van Broekland: 20-23. ESCA heeft in 1A na 4 duels pas 2 punten.

ESCA won alleen de eerste competitiewedstrijd in de eerste klasse A. na de winst op De gazellen (19-18) volgeden drie nederlagen.
Net als in eerder gespeelde duels hield ESCA lange tijd gelijke tred met de tegenstander. Sterker, na de 11-9 voorsprong bij rust hield ESCA die voorsprong tot de 45e minuut vast.  Maar na een paar slecht uitgevoerde Arnhemse aanvallen en onnodig balverlies stond het plotseling 15-19 in het voordeel van Broekland.
Toch kwam ESCA nog knap terug en met nog vier minuten op de klok kwam ESCA bij 20-20 langszij. Kim van den Brink leek op weg naar 21-20, maar werd op brute wijze onderuitgehaald. “In plaats van een vrije bal voor ESCA, meende de verder prima scheidsrechter dat er sprake was van ‘doordringen’. Broekland kreeg balbezit en scoorde 20-21”, vertelde teammangaer Henriette ten Velde van ESCA  na afloop.
Die treffer bleek de doodsteek voor ESCA. Broekland liep daarna uit naar een 20-23 zege. Keepster Diana van Moerkerk (ex-AAC 1899) speelde een prima wedstrijd. Anneke van Oel (foto) was bij ESCA de beste schutter met 7 treffers. Zij scoorde zesmaal uit een zeven meterworp.

Doelpunten ESCA: Anneke van Oel 7, waarvan 6 7meters Kim de Blok 6 Hayke van Valburg 3 Mirjam, Desiree,Denise en Vanessa ieder 1. Keeper Diane van Moerkerk(voorheen AAC) stond erg goed te keepen.