ESCA niet verder dan een gelijkspel

20 januari 2013 | Van onze AS-redactie

De handbalsters van ESCA zijn in de eerste klasse A niet verder gekomen dan een gelijkspel tegen De Gazellen: 17-17. De Arnhemse ploeg miste drie keer van zeven meter.

ESCA was zaterdagavond in sporthal Valkenhuizen uit op revanche. “Eerder dit seizoen hadden we de uitwedstrijd in Doetinchem in de laatste dertig seconden verloren. We wilden wat goedmaken”, vertelde Laura Engels, aanvoerster van ESCA.
De thuisploeg stond de gehele eerste helft op voorsprong, maar kon geen groot gat slaan. Bij rust leidde ESCA met 9-8.
Na rust liep het even wat minder bij ESCA. De Arnhemse ploeg kwam na 10 minuten zelfs met 12-14 achter. “We schoten vaak tegen de lat en misten ook nog eens drie strafworpen”, zei Engels.
ESCA toonde niettemin veerkracht en bij 14-14 leek er toch weer meer in het vat voor ESCA. Meer dan een punt bleek er uiteindelijk toch niet in te zitten: 17-17.
“We hadden deze wedstrijd moeten winnen”, meende Engels na afloop. “We wisten wie de beste schutters waren bij De Gazellen, maar daar hebben we niet goed genoeg op geanticipeerd.”
Bij ESCA maakte Sabine Smit, afkomstig van AAC 1899, haar debuut bij ESCA. Dat vierde zij met drie doelpunten.

Doelpunten ESCA: Hayke van Valburg 5, Kim de Blok 3, Sabine Smit 3, Anneke van Oel 3, Desiree Lucassen 1, Vanessa Janssens 1, Marieke van Oel 1.