ESCA neemt punten mee uit Stadskanaal

29 oktober 2012 | Van onze AS-redactie

De handballers van ESCA hebben zondag in Stadskanaal hun tweede overwinning in de hoofdklasse A behaald. De Arnhemse ploeg boog tegen Jahn II een 13-11 achterstand bij rust om in een 23-27 zege.

ESCA is na het bezoek aan Jahn II na twee duels nog zonder verliespunten en deelt de koppositie met DOS. In Stadskanaal kwam ESCA zondag wat moeizaam op gang. “We speelden te haastig en vooral in de eindpass waren we slordig”, vertelde trainer Michael de Blok na afloop. “Tijdens de rust heb ik de ploeg daar ook op gewezen. ‘Rustiger spelen en vanuit de combinatie’. Dat was de opdracht.”
De woorden van De Blok bleken niet aan dovemansoren gericht. ESCA draaide in de tweede helft op volle toeren, maar stond in de openingsfase van de tweede helft nog wel in ondertal. “Wij scoorden toen wel en op het moment dat ook Jahn een tijdstraf kreeg liepen we in korte tijd uit naar een 16-21 voorsprong. Toen was de wedstrijd gespeeld”, aldus De Blok, die zijn doelman Martijn ten Velde nog met enkele goede reddingen zag verrichten.

Hoofdklasse A
Donar – Cometas            19-20
Hurry Up 3 – E en O 3     19-35
Jahn II – ESCA                 23-27
Actief – DOS                   26-27
HVC en Cirkeltijgers waren vrij


Het team van ESCA, dat zondag op weg naar Stadskanaal in Staphorst een tussenstop maakte voor een lunch.