ESCA naar winst in tumultueus duel

16 januari 2011 | Van onze AS-redactie

De handbalsters van ESCA hebben zaterdag in een bikkelhard gevecht met Groesbeeks Glorie de punten in eigen huis gehouden. De ploeg van trainer Jos van den Brink, koploper in de tweede klasse B,  won het duel in de tweede klasse B met 24-22.

“Ik heb een hoop meegemaakt, maar dit sloeg alles”, vertelde trainer Jos van den Brink van ESCA na het tumultueuze treffen in de Arnhemse sporthal Valkenhuizen. “In de laatste minuut sloegen na een overtreding van onze kant bij Groesbeeks Glorie de stoppen door. De coach van Groesbeek ging helemaal door het lint en wilde met mij op de vuist en een speelster van Groesbeek wilde Kim aanvallen. Gelukkig liep het allemaal met een sisser af.”
Kim is Kim de Blok, dochter van Van den Brink. “Kim maakte die overtreding. Zij blokte iemand in de break en kreeg daarvoor terecht 2 minuten. Het was een ‘nette’ overtreding die iedereen gemaakt zou hebben. Maar daarna ging het dus mis”, aldus de ESCA-trainer.
De eindstand van 24-22 stond op dat moment al op het bord. En daar kwamen alle frustraties bij de gasten volgens Van den Brink vandaan. “Want na een 10-11 ruststand liep Groesbeeks Glorie in de tweede helft uit naar 11-17. Zij dachten dat ze de wedstrijd in de knip hadden, maar juist toen gingen wij de schouders eronder zetten.”
Bij 18-18 kwam ESCA weer langszij, en na 18-19 en 19-19 kwam de thuisclub daarna steeds op een voorsprong van 1 doelpunt. Bij 23-22 besliste Kim van den Brink de wedstrijd via een strafworp: 24-22.
In de openingsfase van de wedstrijd had ESCA grote problemen met het fysieke spel van Groesbeeks Glorie. Van den Brink: “In de eerste twintig minuten raakten we na overtredingen 3 speelsters met ernstige blessures kwijt. Vanessa Janssens, Cobi Oudsen en Mirjam Ribbink konden niet verder. Maar we hebben al die tegenslagen overwonnen. Petje af voor mijn ploeg, want we zijn geweldig teruggekomen in deze wedstrijd. Maar het was duidelijk dat het tikje dat UDI vorige week aan ons uitdeelde toch was aangekomen.”

Doelpunten ESCA: Kim van den Brink 9, Cobi Oudsen 4, Inge Venderbosch 4, Anneke de Geest 3, Denise van Beek 1, Desiree Lucassen 1, Vanessa Janssens 1.

Uitslagen tweede klasse B
FBC – Reehorst                         9-8
UDI 1896 – OBW 2                 22-16
Erix – Duiven                          23-13
AAC 1899 – Grol                   29-14
ESCA – Groesbeeks Glorie   24-22